Hämeenlinnan taidemuseo on suljettu 30.4.2021 asti

Hämeenlinnan taidemuseo on suljettu vallitsevien koronarajoitusten vuoksi 30.4.2021 asti. Voit kuitenkin tutustua näyttelyihin varaamalla digiopastuksen. Virtuaalikierroksella oppaamme esittelee näyttelyä ja pääset myös keskustelemaan oppaan kanssa.

Hämeenlinnan taidemuseon digiopastukset 

Vahva ja värikäs sivellin – Maija Isolan maalauksia 16.4.–12.9.2021

Maija Isola (1927–2001) työskenteli taidemaalarina lähes viisikymmentä vuotta. Parhaiten hänet tunnetaan Marimekolle suunnitelluista painokangasmalleista, joista monet ovat edelleen tuotannossa. Taidemaalarina hän on jäänyt kuitenkin tuntemattomaksi. Näyttelyssä esitellään kattavasti Maija Isolan maalauksia 1950-luvulta 1990-luvulle. Sen runkona on taiteilijan Hämeenlinnan taidemuseolle tekemä 43 teoksen lahjoitus.

Vahva ja värikäs sivellin – Maija Isolan maalauksia 

Vieraile taidemuseossa

Hämeenlinnan taidemuseoon on hyvät kulkuyhteydet saavuitpa sitten jalkaisin, omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Taidemuseo sijaitsee lähellä Hämeenlinnan keskustaa sekä juna- ja linja-autoasemia.

Karttapalveluun  Saapumisohjeet 

Ohjatulla näyttelykierroksella koet enemmän

Haluatko syventää näyttelykokemustasi ja kuulla tarinoita teosten takaa? Taidemuseo järjestää ohjattuja näyttelykierroksia, joiden aikana tutustutaan ajankohtaisiin näyttelyihin, taiteilijoihin ja teoksiin. Yleisöopastuksia järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin.

Lue lisää opastuksista