Kansainvälinen museopäivä la 18.5.

Kansainvälisenä museopäivänä la 18.5.2024 Hämeenlinnan taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Kansainvälistä museopäivää on vietetty toukokuun 18. päivä vuodesta 1977 alkaen. Päivän tarkoituksena on tehdä museoiden yhteiskunnallista asemaa tunnetuksi sekä yleisön että päättäjien keskuudessa. Päivän teemasta vastaa ICOMin neuvoa-antava komitea ja museopäivän koordinoinnista Suomessa vastaa Suomen museoliitto. Nykyisin Kansainvälisen museopäivän juhallisuuksiin osallistuu erilaisin tapahtumin liki 30 000 museoa ympäri maailman yli 120 maassa.

Vuoden 2024 teema ”Museot, koulutus ja tutkimus” korostaa kulttuurilaitosten ratkaisevaa roolia kokonaisvaltaisen koulutuskokemuksen tarjoamisessa. Kansainvälinen museopäivä ajaa kohti tietoisempaa, kestävämpää ja osallistavampaa maailmaa.

Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. Hämeenlinnan taidemuseossa on käynnissä Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttelyn viimeinen aukioloviikonloppu. Tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää:
Kansainvälinen museopäivä 18.5.2024 – ICOM Finland
Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta – Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)

Kansainvälinen museopäivä la 18.5.2024
Kaikille maksuton sisäänpääsy klo 11–17