Camilla Vuorenmaa taiteilijatapaamisessa Joustava sydän -näyttelyn viimeisenä viikonloppuna

Tiedote 17.4.2024

Hämeenlinnan taidemuseon keltaisessa Engel-rakennuksessa järjestetään lauantaina 20.4. klo 14 Camilla Vuorenmaan taiteilijatapaaminen. Kyseessä on Vuorenmaan Joustava sydän -näyttelyn viimeinen viikonloppu.

Camilla Vuorenmaan (s. 1979 Tampereella) teokset käsittelevät usein ihmisyyteen ja inhimillisyyteen liittyviä kysymyksiä, kuten yksilön selviytymistä sekä myyttejä ja tarinoita. Joustava sydän -näyttelyn teoksissa Vuorenmaa tutkii erityisesti nuoruuteen, kasvuun ja perheeseen liittyviä teemoja. Taiteilija tunnetaan erityisesti puukaiverrukseen pohjautuvista suurikokoisista maalauksistaan. Näiden ja perinteisempien maalausten lisäksi näyttelyssä on esillä seinämaalaus, UV-maalauksia ja -installaatio sekä mediataideteoksia.

Camilla Vuorenmaa asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta. Lisäksi hän on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa. Vuonna 2017 hän oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi ja voitti vuonna 2015 Suomen taideakatemian palkinnon. Vuorenmaan teoksia on muun muassa Hämeenlinnan taidemuseoon talletetussa Niemistö-kokoelmassa sekä Espoon modernin taiteen museon EMMAn, Göteborgin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman ja Saastamoisen säätiön kokoelmissa.

Näyttelyä ja taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Museovirasto sekä Alfred Kordelinin säätiö.

Lue lisää: 
Camilla Vuorenmaa, Joustava sydän – Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)

Camilla Vuorenmaan taiteilijatapaaminen
lauantaina 20.4. klo 14.00

Hämeenlinnan taidemuseo, Engel-rakennus
Taiteilijatapaaminen sisältyy museon pääsylipun hintaan.
Liput 12/10/0 €

Camilla Vuorenmaa – Joustava sydän
21.4.2024 asti


Hämeenlinnan taidemuseo

Viipurintie 2
13200 Hämeenlinna
www.hameenlinnantaidemuseo.fi

Lisätietoja: 
Petra Hollmérus, viestintäsuunnittelija
+358 40 6791510
petra.hollmerus@hameenlinna.fi