Ruman ankanpojan viimeiset esitykset syyslomaviikolla Hämeenlinnan taidemuseossa

Kassu Halosen säveltämästä ja Vexi Salmen sanoittamasta Ruma ankanpoikanen -musiikkiteoksesta päästään nauttimaan vielä kahden esityksen verran syyslomaviikolla Hämeenlinnan taidemuseossa.

Ruma ankanpoikanen -musiikkiteos esitetään syyslomaviikolla viimeiset kerrat lauantaina 14.10. ja tiistaina 17.10. klo 14. Vexi Salmi riimitteli teoksen H. C. Andersenin alkuperäistarinaa mukaillen. Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisi tarinan kuvataiteilija Tiina Kivisen kuvittamana kirjana vuonna 1998. Vexi Salmen pyynnöstä Kassu Halonen sävelsi Vexi Salmen sanoituksen lasten pienoismusikaaliksi. Musiikkiesitys sai kantaesityksensä taidemuseolla Hippaloilla 2023. Musiikkiteoksen esittävät Juulia Kawka (laulu ja perkussiot) sekä Anna Tikka (piano).

Ruma ankanpoikanen -esityksiin on ilmainen sisäänpääsy ja esitys sopii kaikenikäisille. Esitykset pidetään Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa, Viipurintie 2. Esityksiin otetaan rajallinen määrä yleisöä ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Esityksen kesto on n. 45 minuuttia. Esityksen jälkeen katsoja voi tutustua ilmaiseksi taidemuseon näyttelyihin.

Kuvassa Anna Tikka ja Julia Kawka. Kuva Niina Perttula

Taidemuseon näyttelyt

Lohrmann-rakennuksessa on esillä Vexi Salmi ja ystävät – Teoksia Vexi Salmen kokoelmasta -näyttely, joka esittelee kattavan kokonaisuuden Vexi Salmen (21.9.1942 Hämeenlinna – 8.9.2020 Helsinki) keräämästä mittavasta taidekokoelmasta, jonka hän lahjoitti synnyinkaupungilleen ja sen taidemuseolle vuonna 2010 yhdessä puolisonsa Katri Wanner-Salmen kanssa.

Lohrmann-rakennuksen alakerrassa on esillä Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttely, joka on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa.  

Molemmat näyttelyt päättyvät syyslomaviikon sunnuntaina 22.10.2023.