Suomen kuvataiteen päivän ohjelma Kanta-Hämeessä 10.7.2023Suomen kuvataiteen päivää juhlitaan ma 10.7.2023 ja useat toimijat Hämeenlinnassa ja muualla Kanta-Hämeessä järjestävät kuvataiteeseen liittyvää ohjelmaa. Tarjolla on muun muassa työpajoja, opastuksia, maalaustapahtumia, taiteilijatapaamisia, näyttelyitä ja esityksiä. Suurin osa tapahtumista on kaikille ilmaisia.

Suomen kuvataiteen päivän Kanta-Hämeen ohjelman esitelevä lehdistötilaisuus järjestetään maanantaina 3.7. klo 11.00 Hämeenlinnan taidemuseon pihalla (Viipurintie 2, Hämeenlinna, sateella sisällä). Tervetuloa kuulemaan, miten kuvataidetta juhlistetaan Kanta-Hämeessä!
Kanta-Hämeen tapahtumista on painettu karttaesite, joka löytyy myös digitaalisena tapahtuman sivuilta www.hameenlinnantaidemuseo.fi/kuvataiteenpaiva. Lisätietoja tapahtumista löytyy myös osallistujien omista tiedostuskanavista ja sisältöä päivitetään tapahtuman Instagram- ja Facebook-tileille @kuvataiteenpaiva

Suomen kuvataiteen päivän ohjelman toteutuksesta Kanta-Hämeessä tänä vuonna vastaavat: Galleria-Kehystämö RaamiDaamit, Kaputa ry, Kuhankosken Kilta, Pieni Kylägalleria, Riihimäen Kuvataiteilijat ry, Kulttuurikeskus ARX, Janakkalan kuvataideyhdistys ry, Naivistien Ystävät ry, Paperihuone ry, Hämeenlinnan Taiteilijaseura, Käsityötalo Willa Vaski, Artist Marjo Akkanen, Mai Kaisla, Artemis City Spa, Ars-Häme, Liisan keramiikka, Minttu Saarinen sekä Hämeenlinnan taidemuseo.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään vuosittain Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Aloitteen Suomen kuvataiteen päivän viettämisestä teki Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry. Kuvataiteen oman nimikkopäivän tavoitteena on lisätä kuvataiteen merkitystä ja arvostusta Suomen kulttuurielämässä. Tapahtumapäivän ohjelman kokoamisesta ja viestinnästä Kanta-Hämeen osalta vastaa Hämeenlinnan taidemuseo.

Suomen lippu nousee salkoon Suomen kuvataiteen kunniaksi monilla tapahtumapaikkakunnilla. Hämeenlinnassa liputetaan ainakin Raatihuoneella, Hämeenlinnan taidemuseolla ja Verkatehtaalla.

kuvataiteenpaiva #suomenkuvataiteenpaiva #suurimaalaustapahtuma #munhml #ihanlähellä

Tutustu Kuvataiteen päivän ohjelmaan tarkemmin täältä: Suomen kuvataiteen päivä – Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)