Taidemuseon ja Sibelius-opiston yhteisessä Lasten lauantaissa musiikillista ohjelmaa vauvoille

Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa vietetään Lasten lauantaita 13.5.2023 klo 11–14. Erityisesti vauvoille suunnattu tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Sibelius-opiston musiikkileikkikoulun kanssa. Ohjelmassa on luovaa ryömintää musiikin elävöittämänä taidemuseon Ryömi konti ‑näyttelyssä klo 11–14 ja ohjatut muskarituokiot klo 11.15, 12.15 ja 13.15. (kesto n. 30 min). Ohjelma on suunnattu vauvoille ja alle 2-vuotiaille taaperoille.

Hämeenlinnan taidemuseossa on parhaillaan esillä Ryömi konti – Viesti vauvuudesta ‑näyttely, joka on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa.

Lasten lauantaina yleensä hiljaisessa Ryömi konti -näyttelyssä pääsee ryömimään erilaisilla soittimilla tuotetussa äänimaisemassa klo 11 ja 14 välisenä aikana. Lisäksi museon työpajatilassa vedetään ohjattuja muskarituokioita, joissa vauvat pääsevät musisoimaan yhdessä oman aikuisen kanssa. Lasten lauantain ohjelman vetävät varhaisiän musiikinopettajat Suvi Hakala ja Aune Jaanu.

Lapsen seurassa saapuvat aikuiset pääsevät Lasten lauantaina museoon ilmaiseksi.

Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan kulttuurilaitosten järjestämiä lastentapahtumia. Lasten lauantait järjestetään lukuvuoden jokaisena lauantaina eri puolilla Hämeenlinnaa. Sisällöt ovat maksuttomia.

Tutustu Lasten lauantaihin: www.kulttuurikeskusarx.fi/lastenlauantai

LISÄTIEDOT JA YHTEYDENOTOT:
Laura-Kaisa Eteläaho
Tuottaja / Producer
Puh. +358 40 6791510
laura-kaisa.etelaaho@hameenlinna.fi

HÄMEENLINNAN TAIDEMUSEO
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna
p. (03) 621 2669, (03) 621 301