Helmikuun lukupiirissä syvennytään Tuntemattomaan sotilaaseen tietokirjailija Ville Hännisen johdattamana

Helmikuun lukupiirin vetää Käännekohta-näyttelyn kuraattori, tietokirjailija Ville Hänninen. Kuva: Miika Kangasniemi.

Hämeenlinnan taidemuseon kuukausittaiset lukupiirit jatkuvat, ja helmikuun lukupiiri järjestetään keskiviikkona 22.2. klo 18. Lukupiirin kirjana on Väinö Linnan Tuntematon sotilas, jonka ikoninen kansikuva on esillä taidemuseon 1950- ja 60-lukujen kirjankansitaidetta esittelevässä Käännekohta-näyttelyssä esimerkkinä kannen suunnitelleen Martti Mykkäsen laajasta kirjankansitaiteen tuotannosta. Lukupiirin saapuu vetämään tietokirjailija ja Käännekohta-näyttelyn toinen kuraattori Ville Hänninen. Hänninen on myös kirjoittanut näyttelyn yhteydessä julkaistun Käännekohta: kansitaiteen nousu 1950–60-luvuilla ‑julkaisun.

Lukupiireissä keskustellaan rennolla otteella luetusta kirjasta ja vieraillaan lukupiirin vetäjän johdolla myös näyttelyssä. Helmikuun lukupiirin vetää Ville Hänninen, joka kertoo ensin yleisesti kirjankansitaiteesta ja tarkemmin Tuntemattoman sotilaan kannesta, jonka varmasti jokainen suomalainen tunnistaa. Sen jälkeen siirrytään keskustelemaan kirjan herättämistä ajatuksista.

Kukkamekkoinen ihminen lukee Väinö Linnan Tuntematonta sotilasta. Ihmisen kasvoja ei näy.

Lukupiirit jatkuvat Hämeenlinnan taidemuseolla koko kevään kerran kuukaudessa. Maaliskuun lukupiiri liittyy Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyymme, ja silloin luetaan Vexi Salmen Vinyylin rahinaa. Huhtikuussa taas saamme jälleen Ville Hännisen vetämään lukupiiriä, ja tuolloin keskustellaan Aila Meriluodon runoista.

Lukupiirejä järjestetään kerran kuussa keskiviikkoiltaisin klo 18. Lukupiiri-iltoina taidemuseon molemmat näyttelyt ovat auki poikkeuksellisesti klo 20 asti. Lukupiirit sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan (12/10/0 €).

Kevään kaikki lukupiirit:

  • ke 22.2. klo 18 (Väinö Linna: Tuntematon sotilas, vetäjänä Ville Hänninen)
  • ke 22.3. klo 18 (Vexi Salmi: Vinyylin rahinaa)
  • ke 19.4. klo 18 (Aila Meriluoto: Pahat unet, vetäjänä Ville Hänninen)
  • ke 17.5. klo 18 (Vexi Salmi: Lautturin lauluja)

Kaikki tulevat tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.