Taidetestaajat aloittivat vierailunsa

Kantahämäläiset kahdeksasluokkalaiset aloittivat tällä viikolla Taidetestaaja-vierailunsa Hämeenlinnan taidemuseolla.

Joka vuosi noin 60 000 kahdeksasluokkalaista vierailee taidetestaajana ennakkoon sovituissa kulttuurikohteissa. Vuonna 2017 alkaneen hankkeen tavoitteena on tarjota jokaiselle suomalaiselle nuorelle mahdollisuus korkeatasoiseen kulttuurikokemukseen.

Hämeenlinnan taidemuseolla Taidetestaajat vierailevat juuri avautuneessa Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyssä. Nuoret taidekriitikot tekevät vierailunsa perusteella arvion Hämeenlinnan taidemuseosta. Arvosteluja voi käydä katsomassa www.taidetestaajat.fi -sivuilla.

Kuhalan koulun kahdeksasluokkalaisia vierailulla Kohtalona luovuus -näyttelyssä.

Oppilaat tutustuvat ITE-taiteeseen ja Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyn teemoihin ennen vierailua Taidetestaajien ”etkoilla” videon välityksellä. Etkovideosta vastaa ITE-taiteesta väitellyt asiantuntija, Hämeenlinnan lastenkulttuuripäällikkö ja yksi Kohtalona luovuus -näyttelyn kuraattoreista, Minna Haveri

Taidetestaajien vierailut Hämeenlinnan taidemuseossa on toteutettu yhteistyössä Hämeenlinnan lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin tuottaman Kulttuuripolun sekä Maaseudun Sivistysliiton ITE Hämeessä -kartoitushankkeen kanssa. Vierailun ja tehtävien suunnittelusta vastaa museon taidekasvattaja Auni Tuovinen ja Minna Haveri. Lisäksi Maaseudun Sivistysliiton ITE-kartoituksen koordinaattorit Paula Susitaival ja Juho Haavisto ovat toteuttaneet syventäviä tehtäviä.

Taidetestaajat-hankkeen toteuttaa ja rahoittaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Suomen kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja OKM.