Hajatelmia rakkaudesta -esitys Hämeenlinnan taidemuseossa su 11.2.

Kesällä 2023 Kokonainen-festivaalin osatapahtumana Hämeenlinnan taidemuseossa toteutettu Hajatelmia Rakkaudesta myytiin ennätysajassa loppuun. Seela Sellan, Pia Freundin ja Kristina Kuusiston yhteisesitys kosketti, ja yleisöltä tulvi kyselyjä lisäesityksestä.

Toiveuusinnasta tulee totta sunnuntaina 11.2.2024 klo 14.00 Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrman Makasiinissa.

Ohjelma tarjoaa lämpöä, lempeä, huumoria ja syviä tuntoja maailman tärkeimmän asian, rakkauden, äärellä! Rakkaus on mysteeri – elämän voima – se mitä jätämme jälkeemme. Säveltäjistä mukanamme ja kanssamme peuhaamassa ovat Gabriel Fauré, Astor Piazzolla, Matthew Whittal sekä Jean Sibelius. Seela Sella tulkitsee Eeva Kilpeä, Lauri Viitaa ja Viljo Kajavaa.

Ohjelmaan sisältyy klassikoita, kuten Lauri Viitan Äidit, nuo toivossa väkevät sekä Viljo Kajavan Kun olin hyvin pieni. Mukana on myös ranskalaisia Gabriel Faurén romantiikkaa tulvivia lauluja sopraano Pia Freundin ja bandoneontaiteilija Kristina Kuusiston tulkitsemina. Astor Piazzollan vahvasävyinen tangomaailma luo intohimon tuoksuja iltaan bandoneonin värikylläisellä maailmalla.

Seela Sella, ohjelmakokonaisuuden aktiivinen, ideoita pursuva jäsen, innostuu aina esityksistä, jotka mahdollistavat yleisön kohtaamisen. Hämeenlinna on hänelle monin tavoin tuttu ja mieleinen estradi. Maamme valovoimaisin näyttelijälegenda on palkittu Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kunniatohtorin arvonimellä, ja lukuisilla muilla kulttuurialan tunnustuksilla. Hän esiintyy yhä kiertueilla ympäri Suomea, muun muassa Vihreä sali soi, Näin unta kesästä kerran ja Rakkauskirjeitä -esityksien kanssa. Vuonna 1993 Sellalle myönnettiin Pro Finlandia -mitali, vuonna 2000 hän sai Alfred Kordelinin säätiön tunnustus­palkinnon, 2009 Näyttämö­taiteen valtion­palkinnon ja 2023 Suomen Leijonan komentajamerkin. Vuonna 2007 Sella sai Jussi-patsaan sivuosasta elo­kuvassa Kalteva torni.

Pia Freund on Hämeenlinnassa tuttu esiintyjä, jonka kansainvälinen ura oopperalaulajana on laajentunut viime vuosina erilaisten esityskokonaisuuksien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Syksyllä 2022 hänen ideoimansa ja suunnittelemansa Dialogia! -festivaali toteutui kolmena tapahtumana Hämeenlinnan Raatihuoneella. Sarja sai taiteen eri alueita, tekijöitä ja yleisöä vuorovaikutukseen haastavilla ohjelmakokonaisuuksillaan ihastunutta palautetta niin artisteilta kuin yleisöltäkin. Kesällä 2023 syntyi Dialogia! -festivaaliyhdistys ry. vastauksena lukuisille toiveille näiden poikkitaiteellisten, monipuolisten tapahtumien jatkumiselle. Pia Freund toimii yhdistyksen puheenjohtajana sekä taiteellisena johtajana.

Kristina Kuusisto on muusikko, instrumenttinaan bandoneon – täydellisen ilmaisuvoimaisen sointipaletin tarjoava soitin. Sitä on tituleerattu jopa soittimena, joka pakottaa meidät kohtaamaan tunteemme. Bandoneon puhuttelee ja kutsuu raivokkaasti elämään. Pitkään Ranskassa asunut bandoneontaiteilija Kristina Kuusisto on aktiivisesti konsertoiva soittimensa hallitsija. Hän kiertää esiintymässä ympäri maailmaa sekä solistina että kamarimuusiikkikokoonpanoissa. Hänen Hämeenlinna-nostalgiansa liittyy 90-lukuun, jolloin hän toimi paikallisessa musiikkiopistossa harmonikansoiton opettajana.

Esityksen tuottaa Dialogia! -festivaaliyhdistys ry yhteistyössä Hämeenlinnan taidemuseon kanssa.

Liput osoitteesta: https://biletti.fi/e/hajatelmia-rakkaudesta

HAJATELMIA RAKKAUDESTA
Hämeenlinnan Taidemuseo su 11.2.2024 klo 14.00.
Rakkausrunot: Seela Sella
Rakkauslaulut: Pia Freund, sopraano