Vuoden 2024 näyttelymme esittelevät ajankohtaista nykytaidetta ja museon taidekokoelman helmiä

Hämeenlinnan taidemuseon vuoden 2024 näyttelyt esittelevät niin ajankohtaista nykytaidetta kuin Hämeenlinnan taidemuseon taidekokoelmien helmiäkin. Museon kesänäyttely, uusi Hämeenlinnan taidemuseon, Tampereen taidemuseon sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan yhteistyössä toteuttama Taidevaltakunta-biennaali käynnistyy Hämeenlinnan taidemuseossa sekä Kanta-Hämeessä ja on avoinna yleisölle 14.6.–8.9.2024. Näyttely levittäytyy Hämeenlinnan taidemuseon molempiin rakennuksiin sekä julkiseen tilaan Hämeenlinnassa. Biennaali näkyy myös Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen alueella.  

Syksyllä avautuvissa näyttelyissä keskitytään museon kokoelmiin. Lokakuussa Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lorhmann-rakennuksessa avautuu Hämeenlinnan taidemuseon yli 8000 teoksen taidekokoelmasta ammentava Kokoelmanäyttely vol. 1–3. Keltaisessa Engel-rakennuksessa taas avautuu marraskuun loppupuolella Laila Karttunen ja elämän väriraidat -näyttely, joka esittelee kuva- ja tekstiilitaiteilija Laila Karttusen (1895–1981) tuotantoa luonnoksista ryijyihin ja öljyvärimaalauksista tekstiiliteoksiin.

Tutustu tarkemmin tuleviin näyttelyihin >>

Laila Karttunen: Sininen aavikko, 1962. Hämeenlinnan taidemuseon kokoelma. Kuva: Niina Lahtinen.