Lauantaina 4.11.2023 Camilla Vuorenmaan taiteilijavierailu Joustava sydän -näyttelyssä ja Karsea-ARXantai

Hämeenlinnan taidemuseon keltaisessa Engel-rakennuksessa (Viipurintie 2, Hämeenlinna) järjestetään lauantaina 4.11. klo 14 Joustava sydän -näyttelyyn liittyen Camilla Vuorenmaan taiteilijavierailu. Näyttelykierros taiteilijan opastuksella painottuu näyttelyn kauhu- ja scifielokuvista sekä painajaisunista inspiroituneisiin teoksiin.

Karsea-ARXantai-tapahtuma levittäytyy tänä vuonna Hämeenlinnan taidemuseon pihaan. Taidemuseo on tapahtuman kunniaksi avoinna klo 20 saakka, ja museoon on vapaa pääsy klo 17–20. Tapahtuma on kaikille avoin sekä maksuton ja karseus on mitoitettu koko perheelle sopivaksi. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kulttuurikeskus ARX ja Hämeenlinnan taidemuseo. Piha on suljettu tapahtuman ajan autoilta.

Camilla Vuorenmaan Joustava sydän -näyttelyyn liittyen taidemuseon lauantain 4.11. ohjelmassa on myös kaiken ikäisille sopiva UV-tussityöpaja, jossa puretaan painajaisten teemoja kysymällä: Oletko joskus nähnyt painajaisen? Mistä se kertoi? Tule kirjoittamaan tai piirtämään kuvaus painajaisestasi taidemuseon Engel-rakennuksen aulaan. Painajaiskuvaukset kerätään painajaisarkistoon Camilla Vuorenmaan Joustava sydän -näyttelyn UV-huoneeseen, jossa ne ovat nähtävillä tapahtuman ajan. Työpaja on ilmainen ja siihen voi osallistua klo 17–20.

Camilla Vuorenmaan (s. 1979 Tampereella) teokset käsittelevät usein ihmisyyteen ja inhimillisyyteen liittyviä kysymyksiä, kuten yksilön selviytymistä sekä myyttejä ja tarinoita. Joustava sydän -näyttelyn teoksissa Vuorenmaa tutkii erityisesti nuoruuteen, kasvuun ja perheeseen liittyviä teemoja. Vuorenmaa tunnetaan erityisesti puukaiverrukseen pohjautuvista suurikokoisista maalauksistaan. Näiden ja perinteisempien maalausten lisäksi näyttelyssä on esillä seinämaalaus, UV-maalauksia ja -installaatio sekä mediataideteoksia.

Camilla Vuorenmaa asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta. Lisäksi hän on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa.Vuonna 2017 hän oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi ja voitti vuonna 2015 Suomen taideakatemian palkinnon. Vuorenmaan teoksia on mm. Hämeenlinnan taidemuseoon talletetussa Niemistö-kokoelmassa sekä Espoon modernin taiteen museon EMMAn, Göteborgin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman ja Saastamoisen säätiön kokoelmissa.

Näyttelyä ja taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Museovirasto sekä Alfred Kordelinin säätiö.