Haemme viestintäsuunnittelijaa ja museopalveluvastaavaa Hämeenlinnan taidemuseoon

Hämeenlinnan kaupungissa on lupa innostua ja kehittäjän mieltä arvostetaan! Etsimme nyt joukkoomme Hämeenlinnan taidemuseoon vakinaisiin työsuhteisiin innovatiivista VIESTINTÄSUUNNITTELIJAA sekä asiakaspalveluhenkistä MUSEOPALVELUVASTAAVAA.

Tehtäväsi Hämeenlinnan taidemuseon VIESTINTÄSUUNNITTELIJANA koostuu museon viestinnän suunnittelusta ja koordinoimisesta sekä toteuttamisesta eri kanavissa. Työskentelet tiiviisti myös taidemuseon museokaupan tuotevalikoiman suunnittelussa, toteuttamisessa sekä kaupan kehittämistyössä.

Odotamme, että sinulla on aiempaa kokemusta media-, verkko- ja someviestinnän sisältöjen toteuttamisesta, suunnittelemisesta ja kehittämisestä. Vedät tottuneesti museomme omaa verkko- ja sometiimiä. Vahvuuksiasi on viestiä vaikuttavasti vastaanottajalle sopivalla tavalla eri kanavissa. Tunnistat myös kuvien voiman viestin välittämisessä. Luot ja kehität mielelläsi viestinnän prosesseja niin että eri ihmiset tuntevat vastuunsa ja luovat samassa imussa mieleenpainuvaa viestintää. Onnistut, kun osaat organisoida ja pitää langat käsissä, välillä kiireisissäkin tilanteissa. Arvostamme sitä, että tuot oman ammattitaitosi ja asiantuntijuutesi näkökulmat avoimesti ja perustellusti esiin monialaisessa työyhteisössämme. Olemme avoimia erilaisille viestinnän osaajille – kerro meille, missä sinä loistat! 

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on työhön soveltuva koulutus sekä työkokemus. Viestinnän kokemuksen lisäksi arvostamme taidealan tuntemusta. Toivomme tehtävään valittavalta näkemyksellisyyttä ja avarakatseista otetta uudenlaisiin ja avoimiin yhteistyöprosesseihin. Hyvät verkostot ovat hyödyksi viestintäsuunnittelijan työssä. Lisäksi arvostamme kuvankäsittelytaitoa sekä kokemusta graafisesta suunnittelusta ja tuotekehitystyöstä. Innostumme myös näkemyksellisyydestä liittyen museokaupan kehittämiseen. 

Tehtävä alkaa 15.1.2024, mutta tarkemmasta aloitusajankohdasta voidaan sopia vielä valittavan kanssa erikseen.

MUSEOPALVELUVASTAAVA toimii suurimman osan työajastaan taidemuseon asiakaspalvelussa yhdessä museon muiden asiakaspalveluvastaavien ja museovalvojien kanssa. Museon asiakaspalvelijat liikkuvat näyttelysaleissa ja valvovat näyttelyitä sekä opastavat ja toimivat työpajojen vetäjinä. Työvuoron aikana asiakaspalvelijat ovat vuorollaan kassalla, jossa myydään pääsylippujen lisäksi museokaupan tuotteita sekä valvotaan näyttelyitä monitorien kautta. 

Työvuorolistojen mukaiseen työpäivään sisältyy myös tehtäviä aukioloaikojen ulkopuolella, kuten museon päivittäissiivousta ja yleisötilaisuuksia ilta- ja viikonloppuaikaan. Työ sisältää myös muita museo- ja näyttelytoimintaan liittyviä tehtäviä, kuten esimerkiksi tilastointia, viestintää sekä museokaupan ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Tehtävä tarjoaa myös mahdollisuuden kehittää museon tarjoamia palveluita ja taidemuseon museokauppaa yhdessä taidemuseon muun henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Hämeenlinnan taidemuseo on avoinna tiistaista torstaihin klo 11–18 ja perjantaista sunnuntaihin klo 11–17. Museopalveluvastaavan työaika on yleistyöaika.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on alaan liittyvä soveltuva koulutus ja työkokemus. Arvostamme erityisesti aiempaa kokemusta museo- tai taidealan yleisö- ja asiakaspalvelutyöstä sekä museokauppaan liittyvää osaamista. Eduksi katsotaan viestinnälliset taidot, mukaan lukien kielitaito sekä palveluiden kehittämiseen sekä opastus- ja ohjaustoimintaan liittyvä kokemus.  

Tehtävä alkaa 2.1.2024 alkaen. Tehtävä voidaan täyttää myös osa-aikaisesti ja tarkemmasta aloitusajankohdasta voidaan sopia vielä valittavan kanssa erikseen.

Molemmissa tehtävissä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa ja palkkaus on KVTESin mukainen. Hakuaika tehtäviin päättyy 15.11.2023 klo 23:59. 

Kiinnostuitko? Lue lisää ja jätä hakemuksesi osoitteessa:

VIESTINTÄSUUNNITTELIJA: Viestintäsuunnittelija – Sivistys- ja hyvinvointipalvelut – Avoimet työpaikat – Hämeenlinnan kaupunki – Sivistys- ja hyvinvointipalvelut (jobilla.com)

MUSEOPALVELUVASTAAVA: https://hml-sivistys-ja-hyvinvointipalvelut.jobilla.com/b6jcw-museopalveluvastaava?locale=fi

Mikäli haluat jutella tehtävistä tarkemmin, vastaa vs. museonjohtaja Soile Ollikainen mielellään kysymyksiisi puhelimitse 040-722 91 86 seuraavina aikoina: pe 27.10. klo 13–14, ke 8.11. klo 12–14,
pe 10.11. klo 12-13.30
tai sähköpostitse: soile.ollikainen@hameenlinna.fi