Viimeinen ystäväkierros Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn galleristi Ilona Anhavan seurassa

Hämeenlinnan taidemuseon viimeinen Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn ystäväkierros järjestetään lauantaina 21.10.2023 klo 14. Kierroksen vieraaksi saapuu Ilona Anhava, joka on toiminut pitkään galleristina Helsingissä ja vaikuttanut Suomen nykytaiteen kentällä. Vexi Salmi osti useita teoksia taidekokoelmaansa Galerie Anhavasta. Ilona Anhava oli Vexi Salmelle merkittävä ystävä ja keskustelukumppani. Ystäväkierroksella Ilona Anhava kertoo näyttelyn taiteilijoista ja ystävyydestään Vexi Salmen kanssa, joka ei aina ollut täysin kompleksiton – kumpikin osapuoli oli aika kuumaverinen.

Vexi Salmi: julkisuuden henkilö ja taiteen keräilijä

Mielikuva Vexi Salmesta on muodostunut useimmille suomalaisille – niin myös Ilona Anhavalle – tämän tunnetuimpien sanoitusten ja iltapäivälehtien otsikointien kautta. ”Tapasin Vexi Salmen kuvataiteilija Juhani Harrin kautta. Taiteesta käytyjen keskustelujen myötä tutustuin toisenlaiseen Vexi Salmeen: hän olikin sivistynyt, lukenut ja tunsi taidetta.” Ilona Anhava kertoo ja jatkaa: ”Hänen kokoelmansa on avoimen ja ennakkoluulottoman mielen heijastus. Se on kuvitettu kertomus seikkailusta, johon sankaria on vetänyt uteliaisuus, halu kokea ja jakaa, lukea ja tuntea, olla mukana kun jotain tärkeää tapahtuu.”

Ystäväkierros sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan (12/10/0 euroa) ja se järjestetään taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa.

Galerie Anhava on yksi Suomen kansainvälisesti merkittävimpiä gallerioita, jonka näyttelyissä esitellään erityisesti suomalaista ja pohjoismaalaista nykytaidetta.

Vexi Salmi ja ystävät näyttelyn muita ystäväkierrosten vieraita ovat olleet kuvataiteilijat Viggo Wallensköld, Anne Koskinen, Kari Cavén, puoliso Katri Wanner-Salmi ja galleristi Kari Kenetti. Vexi Salmi ja ystävät -muistonäyttely on viimeistä päivää esillä sunnuntaina 22.10.2023.

Kaikki tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista >>