Kuraattorikierros johdattaa katsojan Berndt Lindholmin (1841–1914) maalaamien metsä- ja merenrantamaisemien äärelle torstaina 14.9. klo 17

Yleisöltä kiitosta ja kehuja saanut Berndt Lindholm (1841–1914) – Polkuja maisemaan -näyttely päättyy Hämeenlinnan taidemuseossa 17.9. Taidemaalari Berndt Lindholmin elämään ja taiteeseen ehtii vielä tutustua näyttelyn kuraattorin, Hämeenlinnan taidemuseon amanuenssin Tanja Pääskysen opastuksella. Taidemuseo on torstaina 14.9. klo 17 alkavan kuraattorikierroksen jälkeen poikkeuksellisesti avoinna klo 20 saakka. Näyttelyn on kokenut jo yli 8990 kävijää.

Erityisesti metsä- ja rannikkoaiheisista teoksistaan tunnettu Berndt Lindholm kuuluu suomalaisen maisemamaalauksen pioneereihin. Lindholm oli niin Suomen kuin Ruotsin taidekentällä omana aikanaan arvostettu, mutta myöhemmin historiankirjoituksen katveeseen jäänyt kuvataiteilija. Loviisassa syntynyt Lindholm opiskeli taidetta 1860-luvulla Saksassa ja Ranskassa. Hän muutti 1876 Göteborgiin ja toimi siellä taiteilijana sekä Göteborgin taidemuseon intendenttinä ja taidekoulun johto- ja opetustehtävissä. Samalla hän kuitenkin säilytti yhteyden Suomeen osallistumalla näyttelyihin ja käymällä vilkasta kirjeenvaihtoa Suomen taide-elämässä tuolloin vaikuttaneiden ihmisten kanssa. Näyttely perustuu FT, taidehistorian dosentti Teppo Jokisen tuoreeseen taiteilijaa käsittelevään tutkimukseen.

Yleisöopastuksia järjestetään Hämeenlinnan taidemuseossa syyskaudella sunnuntaisin klo 14, sekä kieliopastuksia kuukausittain. Lisää tietoa opastuksista löydät taidemuseon verkkosivuilta.