Lasten lauantait taidemuseolla 23.9. ja 14.10.

Seuraavat Lasten lauantait järjestetään taidemuseolla 23.9. sekä 14.10. Luvassa on musiikillisia tuokioita niin Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttelyssä kuin Ruman ankanpoikasenkin parissa. Lasten lauantaina aikuiset pääsevät taidemuseoon lasten seurassa perinteisesti maksutta.

Lasten lauantai 23.9.: musiikilliset tuokiot klo 11.30 ja klo 14

Herätetään lasten musiikkikappaleita eloon laulaen ja leikkien laulujen tahdissa Lasten lauantaissa! Tämä musikaalinen ja draamallinen puoli tuntia kestävä hyvän mielen taidetuokio soveltuu parhaiten alle kouluikäisille lapsille – toki vanhemmatkin saavat osallistua ilomielin.
Perheen pienimmät voivat osallistua aikuisen sylissä tunnelmasta nauttien.

Kuva: Päivi Setälä.

Lasten lauantai 14.10.: Ruma ankanpoikanen -musiikkiteos klo 14

Kassu Halosen säveltämästä ja Vexi Salmen sanoittamasta Ruma ankanpoikanen -musiikkiteoksesta päästään nauttimaan Hämeenlinnan taidemuseon tapahtumissa syksyn aikana useamman kerran.

Ruma ankanpoikanen -musiikkiteos esitetään Lasten lauantaina 14.10. klo 14. Vexi Salmi riimitteli teoksen H. C. Andersenin alkuperäistarinaa mukaillen. Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisi tarinan kuvataiteilija Tiina Kivisen kuvittamana kirjana vuonna 1998. Vexi Salmen pyynnöstä Kassu Halonen sävelsi Vexi Salmen sanoituksen lasten pienoismusikaaliksi. Musiikkiesitys sai kantaesityksensä taidemuseolla Hippaloilla 2023. Musiikkiteoksen esittävät Juulia Kawka (laulu ja perkussiot) sekä Anna Tikka (piano).

Kuva: Niina Perttula.

Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan kulttuurilaitosten järjestämiä lastentapahtumia. Lasten lauantait järjestetään lukuvuoden jokaisena lauantaina eri puolilla Hämeenlinnaa. Sisällöt ovat maksuttomia. Tutustu Lasten lauantaihin: www.kulttuurikeskusarx.fi/lastenlauantai