Hämeenlinnan taidemuseo avoinna Suomen kuvataiteen päivänä ma 10.7. klo 11–18. Näyttelyihin ilmainen sisäänpääsy!

Hämeenlinnan taidemuseo on Suomen kuvataiteen päivän kunniaksi avoinna poikkeuksellisesti maanantaina 10.7. klo 11­­–18 ja museon näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

Lisäksi päivän ohjelmassa on Berndt Lindholm (1841–1914) – Polkuja maisemaan -näyttelystä inspiroitunut Havumetsän vihreä -maalaustyöpaja museon pihassa Klo 14–17 sekä Artemis City Spa:n kanssa yhteistyössä järjestetyt Rennot tunnit Klo 16–18, jotka tarjoilevat hierontahetkiä Berndt Lindholmin teosten äärellä Engelissä.

Klo 14–17 Havumetsän vihreä -maalaustyöpaja / taidemuseon piha (sateella riihi)
Työpajassa tutkitaan Bernd Lindholmin maisemamaalausten innoittamana vihreää väriä ja maalataan oma teos, jossa pääosassa ovat vihreän eri sävyt. Työpajan vetävät kuvataiteilijat Petri Silvonen ja Suvi-Tuulia Forssén. Materiaalin työpajaan saat taidemuseolta.

Klo 16–18 Rennot tunnit taiteen äärellä / Engel
Berndt Lindholmin -näyttelyn yhteydessä, Artemis City Spa:n järjestämä hieronta (10 min / hlö)
Artemishoitola.fi

 

Lisäksi Hämeenlinnan taidemuseon tiloissa ja pihamaalla tapahtuu muutakin, sillä taidemuseo on tarjonnut kuvataiteen kentän toimijoille mahdollisuuden hyödyntää tilojaan juhlapäivän ohjelman toteuttamiseen:

klo 11–14, Croquis-piirrosta elävästä mallista sekä maisema maalausta akvarellistin opastuksella Hämeenlinnan taiteilijaseuran toteuttamana. Omat vesivärit, siveltimet ja paperia sekä maalarinteippiä mukaan. (Taidemuseon piha)

klo 15–15.15, Mai Kaislan -runoperformanssi (Lohrmann, työpajatila)

klo 15.15–15.30, Marta Valitusvirret -performanssi, Marjo Akkanen (Taidemuseon piha)

klo 15.30–15.45, Minttu Saarisen performanssi (Taidemuseon piha)

klo 16–17.30 , Kuvataiteen merkitys identiteetin luojana -erätaukokeskustelu. Keskustelun ohjaa Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä, keskustelijoina: Mira Arkko (Taidehistorioitsija), Janne Nieminen (Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripäällikkö), Juha Laurikainen (kuvataiteilija), Minttu Saarinen (kuvataiteilija), Kelyne Reis (Kaputa ry:n residenssitaiteilija 2023) järjestäjänä Kaputa ry (Lohrmann, työpajatila). Keskustelu käydään englanniksi.