Hämeenlinnan taidemuseollakin Hippaloidaan!

Elokuun ensimmäisellä viikolla 3–6.8.2023 vietetään jälleen Lasten taidefestivaali Hippaloita Hämeenlinnassa. Suomen vanhin eri taiteenlajeja yhdistävän lastentaidefestivaalin teemana on tänä vuonna puutarha ja ohjelma sisältää laadukasta teatteria, konsertteja, kirjallisuutta, tanssia, elokuvia, kädentaitoja ja kuvataidetta. Hippaloiden järjestämisestä vastaa Kulttuurikeskus ARX. Hämeenlinnan taidemuseolla on ilo olla mukana festivaalitunnelmassa kaikkina neljänä päivänä. Taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa on ARX:n toteuttaman festivaalivarikko ja tämän lisäksi ohjelmaa vauvasta vaariin.

Taidemuseon ohjelma Hippaloilla:


Liikkeelliset tuokiot vauvoille ja aikuisille to–su 3.–6.8. klo 10.30–11
Ikäsuositus: vauvoille, jotka eivät vielä kävele sujuvasti (alaikäraja 6 kk) yhdessä oman aikuisen kanssa.

Hämeenlinnan taidemuseon Ryömi, konti -näyttelyssä järjestetään vauvoille ja heidän aikuisilleen tarkoitettuja liikkeellisiä tuokioita. Tuokioissa liikutaan ohjatusti vauvan kanssa näyttelytilassa pehmeiden patjojen päällä. Liikkeellisen tuokion tarkoitus on tarjota kehollisen kohtaamisen hetkiä vauvan ja aikuisen välillä.Liikkeelliset tuokiot järjestetään taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa (Viipurintie 2). Tuokiot ohjaa tanssitaiteilija ja varhaiskasvatuksen opettaja Vilja Hynninen. Liput Ticketmasterin kautta tai ennen pajaa taidemuseon lippukassalta, mikäli tilaa on.  Työpajaan osallistuvat saavat vierailla maksutta museon näyttelyissä samana päivänä.

Ikäsuositus: vauvoille, jotka eivät vielä kävele sujuvasti (alaikäraja 6 kk) yhdessä oman aikuisen kanssa. Liput: 9 € / lapsi ja aikuinen.

Liikkeelliset tuokiot. Kuva: Päivi Setälä

Havumetsän vihreä -maalaustyöpaja to–su 3.–6.8. klo 11–14

Kaikenikäisille sopivassa, maksuttomassa non-stop työpajassa tutkitaan Bernd Lindholmin maisemamaalausten innoittamana vihreää väriä ja kokeillaan, miten saadaan sekoitettua kaunis, luonnollinen havumetsän väri. Oma teos, jossa pääosassa ovat vihreän eri sävyt maalataan ulkona. Työpajan on suunnitellut kuvataiteilija Petri Silvonen, joka on mukana ohjaamassa työskentelyä yhdessä kuvataiteilija Suvi Forssenin kanssa.

Työpaja järjestetään sään salliessa Hämeenlinnan taidemuseon (Viipurintie 2) pihalla, sateella katetussa tilassa.

Hämeenlinnan taidemuseon keltaisessa Engel-rakennuksessa on esillä Berndt Lindholmin näyttely. Työpajaan osallistuvat saavat vierailla maksutta Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyissä samana päivänä.

Ikäsuositus: 3–10-vuotiaille
Työpaja on ilmainen

Havumetsän vihreä -maalaustyöpaja. Kuva: Hämeenlinnan taidemuseo

Ruma ankanpoikanen -kantaesitys to 3.8. – su 6.8. klo 14–14.45

Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa, jossa on esillä Vexi Salmi ja ystävät -näyttely kuullaan työpajatilassa kantaesitys Kassu Halosen säveltämästä ja Vexi Salmen sanoittamasta Ruma ankanpoikanen -musiikkiteoksesta.

Vexi Salmi on riimitellyt teoksen H. C. Andersenin alkuperäistarinaa mukaillen ja Kustannusosakeyhtiö Tammi on julkaissut tarinan kirjana kuvataiteilija Tiina Kivisen kuvittamana vuonna 1998.
Juulia Kawka laulu ja perkussiot
Anna Tikka piano

Esitykseen on ilmainen sisäänpääsy ja se sopii kaikenikäisille. Yleisömäärä on rajattu, paikat täytetään saapumisjärjestetyksessä. Esitykseen yleisö saa ilmaisen sisäänpääsyn samana päivänä taidemuseon näyttelyihin.

Tiina Kivinen Ruma ankanpoikanen -kirjan kuvitus, 1989, Tammi