Museoviikolla taidemuseossa mm. luetaan Ruman ankanpoikasen tarinaa ja Katri Wanner-Salmi kiertää Vexi Salmi ja ystävät -muistonäyttelyssä

Museoviikolla Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa on esillä Vexi Salmi ja ystävät -näyttely ja alakerrassa Lastenkulttuurikeskus Kruunupään kuvataiteilijoiden toteuttama Ryömi, konti – viesti vauvuudesta -näyttely. Lohrmannin alakertaan, jossa Ryömi, konti -näyttely on esillä, on syksyyn 2023 asti ilmainen sisäänpääsy ja se on erityisen turvallinen juuri vauvoille, mutta näyttelyn tekijät, kuvataiteilijat Kirsi Jaakkola, Annina Jansson, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Puuska, Päivi Setälä ja Veijo Setälä ovat suunnitelleet sen ihan kaikille kertomaan viestiä vauvuudesta.

Keskiviikkona 17.5. klo 18 Lohrmannin alakerrassa kokoontuu kevään viimeinen lukupiiri. Museoviikon kunniaksi lukupiiri on suunnattu tällä kertaa erityisesti lapsille. Lukupiirissä luetaan Vexi Salmen riimittelemä tarina H. C. Andersenin tutusta Ruma ankanpoikanen -tarinasta. Kirjan on kuvittanut kuvataiteilija Tiina Kivinen. Lukupiirissä kirjan lukee Kulttuurikeskus ARXin taidekasvattaja Taina Maria Savimäki. Lukupiiri järjestetään Lohrmannin alakerrassa, johon on ilmainen sisäänpääsy koko Ryömi, konti -näyttelyn ajan.

Keskiviikkona 17.5. Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyt ovat avoinna klo 20 asti.

Torstaina 18.5. vietetään kansainvälistä museopäivää ja Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn on koko päivän ilmainen sisäänpääsy perinteiseen tapaan. Helatorstain takia museo on avoinna poikkeuksellisesti klo 11–17.

Perjantaina 19.5. Hämeenlinnan taidemuseon taidelaukku lähtee pitkäaikaislainaan Lammin kirjastolle (Linjatie 12). Taidelaukun teoksen ”Ihmisen osa” on toteuttanut Kuvanveistäjä Anssi Taulu ja sen esittelee taidemuseon oma taidelähetti Petri Silvonen klo 11 kirjastolla. Anssi Taulu on tutkinut teoksissaan ihmisen elämänkaarta, keskinäistä läheisyyttä ja yhdessäoloa.

Lauantaina 20.5. klo 14 Katri Wanner-Salmi kiertää Vexi Salmi ja ystävät -muistonäyttelyssä ja kertoo yleisölle puolisonsa Vexi Salmen taiteen keräämisestä. Mitkä asiat olivat Vexille tärkeitä ja miten hän ystävystyi niin teosten kuin taiteilijoidenkin kanssa?

Sunnuntaina 21.5. Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä järjestetään klo 13 englanninkielinen miniopastus (15 min). Kieliopastuksia järjestetään aina sunnuntaisin klo 13, kielet ja opastettava näyttely vaihtuvat ja ne kannattaa tarkistaa etukäteen taidemuseon verkkosivuilta. Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn suomenkielinen yleisöopastus on museoviikon sunnuntaina 21.5. klo 14.