Viggo Wallensköldin Anatolij D. Mbdrinov, Sienitieteilijä – Otteita teoksista -kirjan alkuperäiskuvitus on nyt kokonaisuudessaan esillä Hämeenlinnan taidemuseossa

Hämeenlinnan taidemuseossa esillä olevan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn Viggo Wallensköldin Anatolij D. Mbdrinov, Sienitieteilijä Otteita teoksista -kirjan alkuperäiskuvitusten sarja on täydentynyt. Puolet Vexi Salmen kokoelmaan kuuluvan teossarjan 30 teoksesta oli lainassa Helsingin taidemuseo HAMissa Viggo Wallensköldin yksityisnäyttelyssä 9.9.2022–12.3.2023. Nyt teossarja on ripustettu esille kokonaisuudessaan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn ja on nähtävissä Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa 22.10.2023 saakka.

Ars Fennica -palkinnon ehdokkaana olleen Viggo Wallensköldin taiteellisessa toiminnassa kirjoittaminen on yhtä lailla tärkeä osa taiteilijuutta kuin maalaaminen. Vexi Salmi hankki Viggo Wallensköldin Anatolij D. Mbdrinov, Sienitieteilijä– Otteita teoksista -kirjan originaalikuvituksen kokoelmaansa taiteilijan yksityisnäyttelystä galleria Forum Boxista Helsingistä.

Viggo Wallensköldin luoma kuvitteellinen sienitieteilijä Anatolij D. Mbdrinov kirjoitti tutkielmia ja tieteellisiä suurteoksia mm. psykiatrian, paleontologian, sielutieteen, teologian ja makrobiotiikan alalta sekä matemaattisen ehdotuksen uudeksi maailmanselitysmalliksi. Anatolij D. Mbdrinovin tutkimuksia on avattu viidessä sarjaan kuuluvassa kirjassa. Anatolij D. Mbdrinov, Sienitieteilijä – Otteita teoksista -kirja on näistä ensimmäinen ja avain kaikkiin muihin.

”Sielusta ei koskaan saa tukevaa otetta. Sitä ei voi hallita eikä sen liikkeitä ennakoida. Silti lähes kaikilla maassamme on jonkinasteinen sielu.”

Anatolij D. Mbdrinov
kirjassa Viggo Wallensköld: Anatolij D. Mbdrinov, Sienitieteilijä

Kustannus Oy Taide on ottanut kirjasta uusintapainoksen ja sitä on myynnissä Hämeenlinnan taidemuseon museokaupassa.

Lisätietoja:

Tanja Pääskynen
amanuenssi, Hämeenlinnan taidemuseo
Puh. 050 509 0692

tanja.paaskynen@hameenlinna.fi
www.hameenlinnantaidemuseo.fi