Viimeinen ruoka- ja kuvataidetta yhdistelevä Elämysten ilta luvassa lauantaina

Hämeenlinnan taidemuseon ja Ravinteli Vintin yhteistyö, opastetun näyttelykierroksen ja viiden ruokalajin illallisen yhdistävä Elämysten ilta järjestetään tulevana lauantaina viimeistä kertaa. Elämysten ilta tarjoaa nautintoa silmille ja sielulle Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn ja näyttelyn inspiroiman viiden ruokalajin menun kautta: illat alkavat taidemuseolta alkumaljoilla, ja oppaan johdolla tutustutaan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn teoksiin. Illan päättää Ravinteli Vintin viiden ruokalajin menu, joka on saanut inspiraationsa näyttelyn teoksista.

”Luvassa on runsaasti makuja luonnosta, esimerkiksi paikallista kuhaa ja friteerattua jäkälää”, kertoo Ravinteli Vintin ravintoloitsija Joakim Parkkonen. ”Menun suunnittelu näyttelyn teoksien pohjalta on antanut meille taas mahdollisuuden käyttää luovuutta ja toteuttaa intohimoamme mitä parhaassa muodossa. Tällaiset projektit ovat kaiken tekemisemme suola.”

Elämysten iltoja on järjestetty kevään aikana kolme kappaletta, joista viimeinen toteutuu lauantaina 22.4.2023 klo 17. Paikat Elämysten iltaan ovat varattavissa Ravinteli Vintin varausjärjestelmän kautta.

Samalla kevään ajan Ravinteli Vintissä tarjolla ollut näyttelyn teosten inspiroima menu on viimeistä kertaa tarjolla, kun Vintti sulkee ovensa Verkatehtaan kattoremontin vuoksi. Vexi Salmi ja ystävät-näyttely on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa ensi lokakuuhun saakka.

LISÄTIEDOT JA YHTEYDENOTOT:

HÄMEENLINNAN TAIDEMUSEO
Yhteisömanageri Heidi Anttonen
puh. 050 477 4222
heidi.anttonen@hameenlinna.fi

RAVINTELI VINTTI
Ravintoloitsija Joakim Parkkonen
puh. 045 184 8182
info@ravintelivintti.fi

Elämysten illat huipentuvat Ravinteli Vintin viiden ruokalajin menukokonaisuuteen. Kuva: Mikko Uosukainen.
Vexi Salmi ja ystävät – Teoksia Vexi Salmen kokoelmasta -näyttelyn avajaiskuva.
Kuva: Miika Kangasniemi