Huhtikuun lukupiirissä luetaan Aila Meriluodon runojatietokirjailija Ville Hännisen johdattamana

Hämeenlinnan taidemuseon huhtikuun lukupiiri järjestetään keskiviikkona 19.4. klo 18. Tällä kertaa lukupiirissä syvennytään runouteen ja luetaan Aila Meriluodon runoteos Pahat unet (1958).Lukupiirissä paneudutaan Meriluodon runouteen, mutta myös kirjan kansitaiteeseen, josta on vastannut graafinen suunnittelijaMartti Mykkänen (1926–2008).Lukupiiri liittyy taidemuseon 1950- ja 60-lukujen kirjankansitaidetta esittelevään Käännekohta-näyttelyyn, ja sen vetää tietokirjailija ja Käännekohta-näyttelyn toinen kuraattori Ville Hänninen. Hänninen on myös kirjoittanut näyttelyn yhteydessä julkaistun Käännekohta: kansitaiteen nousu 1950–60-luvuilla ‑julkaisun, joka palkittiin Kirjataiteen kaunis kirja –kunniakirjalla Kauneimmat kirjat 2022 ‑kilpailussa.

Lukupiireissä keskustellaan rennolla otteella luetusta kirjasta ja vieraillaan lukupiirin vetäjän johdolla myös näyttelyssä. ”Huhtikuun lukupiirissä tutustutaan aluksi 1950- ja 60-lukujen runokirjojen kansitaiteeseen lukupiirin vetäjän Ville Hännisen johdolla. Näyttelyssämme on esillä Martti Mykkäsenja Ahti Lavosen suunnittelemia runokirjojen kansia, joista kuulemme lisää”, Hämeenlinnan taidemuseon taidekasvattaja Salla Nieminen kuvailee.

Lukupiiriin voi halutessaan valmistautua lukemalla kirjan etukäteen. ”Aila Meriluodon teoksia on hyvin saatavilla esimerkiksi kirjastossa. Lukupiirin kirja Pahat unet sisältyy useimpiin Aila Meriluodon runoista tehtyihin kokoelmateoksiin, joita on helppo löytää”, Salla Nieminen vinkkaa. Mukaan keskusteluun voi kuitenkin hyvin tulla, vaikka kirjaa ei olisi ehtinytkään lukea.

Lukupiiri järjestetään taidemuseon keltaisessa Engel-rakennuksessa. Lukupiiri-iltoina taidemuseon molemmat näyttelyt ovat auki poikkeuksellisesti klo 20 asti. Lukupiirit sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan (12/10/0 €).

LEHDISTÖKUVAT: www.hameenlinnantaidemuseo.fi/lehdisto
Lehdistötunnus: 20Lohrmann22

LISÄTIEDOT JA YHTEYDENOTOT:
Taidekasvattaja Salla Nieminen
puh. 040 354 4718
salla.nieminen@hameenlinna.fi

HÄMEENLINNAN TAIDEMUSEO
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna
p. (03) 621 2669, (03) 621 3017
www.hameenlinnantaidemuseo.fi