Lauantaikierroksella 1.4. vieraana kuvataiteilija Panu Rytkönen

Huhtikuun lauantaikierroksen vieraaksi saapuu la 1.4. klo 14 kuvanveistäjä Panu Rytkönen. Rytkösen teos The Roadtrippi – 1950-luvulta 2020-luvulle (2022) on esillä osana Hämeenlinnan taidemuseon Käännekohta – suomalaisia 1950–60-lukujen kirjankansia ja ajan innoittamaa kuvataidetta näyttelyä. Lauantaikierrokseen sisältyy lyhyt johdatus näyttelyynja taiteilijatapaaminen, jossa tutustutaan taiteilijaan ja tämän teokseen. Lauantaikierros sisältyy pääsylipun hintaan.

Lauantaikierroksella 1.4. vieraana kuvanveistäjä Panu Rytkönen. Kuva: Reima Määttänen.

The Roadtrippi – 1950-luvulta 2020-luvulle on surrealistinen ja vinksahtanut matka, mielenlento. Matkalla pohditaan 1950- ja 1960-luvun henkeä, mitä siitä on jäljellä ja mitä kadonnut. Ovatko aikakauden haaveet hävinneet vai onko jotain säilynyt?  Teos syntyi taiteilijan kirjastosta löytyneiden seitsemän kirjan innoittamana ja niiden välisenä vuoropuheluna. Mukana ovat mm. Kalevi Lappalaisen kirjoittama ja Ahti Lavosen kuvittama runoteos Trippi (1966), Väinö Linnan teos Tuntematon sotilas (WSOY 1954), Hannu Salaman teos Juhannustanssit (Otava 1964) sekä Marko Tapion teos Se kesä on mennyt (WSOY 1964).  

Panu Rytkönen (s. 1983) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2008. Hänen viimeisimmät yksityisnäyttelynsä ovat olleet Galleria Sculptorissa (2022), Galleria Huudossa (2020) sekä Forum Boxissa (2018).

Kevään muut lauantaikierrokset:

  • la 6.5. klo 14 ystäväkierros Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä: vieraina galleristi Kari Kenetti ja kuvataiteilija, näyttelyyn uusia teoksia toteuttanut Kari Cavén
  • la 17.5. ystäväkierros Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä: vieraana Katri Wanner-Salmi

Tapahtumakalenteri >>