Lauantaikierroksella 4.3. vieraana Käännekohta-näyttelyn graafikko Ville Tietäväinen

Lauantaina 4.3. klo 14 järjestettävän lauantaikierroksen vieraaksi saapuu sekä Käännekohta-kirjan että -näyttelyn graafisesta suunnittelusta ja kirjan taitosta vastannut graafinen suunnittelija Ville Tietäväinen. Tietäväisen työ näkyy näyttelyssä myös konkreettisemmin; hän on suunnitellut näyttelyyn 1950–60-lukujen kirjojen kansitypografioista nimiökuvia.

Kierroksella kuullaan, miltä 1950- ja 60-lukujen kirjankansitaide näyttää nykygraafikon näkökulmasta ja pohditaan, mitä jälkiä Martti Mykkäsen, Ahti Lavosen ja heidän aikalaistensa kirjankansitaiteesta elää nykyisin graafisessa suunnittelussa. Lisäksi kuulemme, millainen tehtävä oli näyttelyn ja Käännekohta-kirjan graafisen ilmeen suunnittelu.

Ville Tietäväinen (s. 1970) on koulutukseltaan arkkitehti, mutta hän on työskennellyt 1990-luvulta kuvittajana, graafisena suunnittelijana ja sarjakuvantekijänä. Tietäväiselle on myönnetty kirjoistaan ja kirjasuunnittelustaan mm. seuraavat palkinnot: Kritiikin kannukset (2004), Suomen Kulttuurirahaston palkinto (2011), Tulenkantaja-palkinto (2014), sekä Suomen Taideyhdistyksen Edvard Richter -palkinto (2020). Lisäksi hänen suunnittelemiansa teoksia on valittu Kirjataiteen komitean Kauneimmat kirjat -kokoelmaan useina vuosina. Viime syksynä julkaistu Käännekohta: kansitaiteen nousu 1950–60-luvuilla -kirja on vuoden 2022 finalistien joukossa.

Lauantaikierros: vieraana graafikko Ville Tietäväinen
La 4.3.2023 klo 14
Hämeenlinnan taidemuseo, keltainen Engel-rakennus
Kierros sisältyy pääsylipun hintaan (12/10/0€)

Lauantaikierroksella tutustutaan Käännekohta-näyttelyyn graafikko Ville Tietäväisen kanssa. Kuva: Miika Kangasniemi.

Tutustu tarkemmin Käännekohta – suomalaisia 1950–60-lukujen kirjankansia ja ajan innoittamaa kuvataidetta -näyttelyyn >>

Hämeenlinnan taidemuseon tapahtumakalenteri >>