Liiku, piirrä, opi – taidemuseon tapahtumat hiihtolomalla

Talvilomalla Hämeenlinnan taidemuseon ohjelmasta löytyy taiteentäyteistä tekemistä kaikenikäisille. Luvassa on liikkeellisiä tuokioita vauvoille ja aikuisille, sävelpiirtämistä lapsille ja opastuksia aikuisille. Kaikki taidemuseon talviloman tapahtumat on esitelty alla tarkemmin.

Kuva: Päivi Setälä

Liikkeelliset tuokiot vauvoille ja aikuisille

ti 28.2. klo 9.30–10 (6–12 kk) Ilmoittaudu tästä
ke 1.3. klo 9.30–10
(1–2-vuotiaat) Ilmoittaudu tästä
to 2.3. klo 9.30–10
(6–12 kk) Ilmoittaudu tästä
pe 3.3. klo 9.30–10
(1–2-vuotiaat) Ilmoittaudu tästä

Ryömi, konti -näyttelyssä järjestetään hiihtolomalla arkiaamuisin vauvoille ja taaperoille ja heidän aikuisilleen tarkoitettuja liikkeellisiä tuokioita. Puolen tunnin pituisessa työpajassa liikutaan ohjatusti vauvan kanssa näyttelytilassa pehmeiden patjojen päällä. Liikkeellisen tuokion tarkoitus on tarjota kehollisen kohtaamisen hetkiä vauvan ja tälle läheisen aikuisen välillä. Ohjattu liike on lempeää, harjoitukset voi tehdä omalla tavallaan ja ne sopivat kaikille.

Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi tuokioihin on sitova ilmoittautuminen. Huomioithan ilmoittautuessasi, että työpajat on suunnattu eri-ikäisille lapsille (ti ja to 6–12 kk:n ikäisille, ke ja pe 1–2-vuotiaille). Ilmoittaudu viimeistään pe 24.2. yltä löytyvien linkkien kautta.

Työpajan ohjaa tanssitaiteilija ja varhaiskasvatuksen opettaja Vilja Hynninen.

Suosittelemme pukeutumaan työpajaan mukaviin ja joustaviin vaatteisiin.

Tuokio on maksullinen (12 € / lapsi + aikuinen yhdessä) ja se järjestetään taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa. Tuokion jälkeen on mahdollista jäädä tutustumaan ilman lisämaksua samassa rakennuksessa esillä olevaan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn.

Kuva: Hanne Peippo

Sävelpiirustusta lapsille ja lapsenmielisille

ti 28.2. klo 13–14
to 2.3. klo 13–14

Työpajassa pääsee piirtämään improvisoidun livemusiikin säestyksellä. Millaisia erilaisia tunnelmia musiikilla voidaan luoda ja miten eri tunnelmia voisi piirtää?

Työpaja sopii eri-ikäisille lapsille, ja siihen osallistutaan oman aikuisen kanssa. Myös aikuiset ovat tervetulleita piirtämään. Piirtämään voi poiketa työpajan aikana itselle sopivana hetkenä ja olla sen aikaa kuin haluaa.

Sävelpiirustus-työpaja järjestetään taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa ja se on ilmainen. Pääsyliput näyttelyihin 12/10/0 € (lapset ilmaiseksi).

Lauantaikierroksella vieraana Käännekohta-näyttelyn graafikko Ville Tietäväinen

la 4.3. klo 14

Hiihtolomalla järjestettävän lauantaikierroksen vieraaksi saapuu la 4.3. klo 14 sekä Käännekohta-kirjan että -näyttelyn graafisesta suunnittelusta ja kirjan taitosta vastannut graafinen suunnittelija Ville Tietäväinen. Kierroksella kuullaan, miltä näyttelyn esittelemä, 1950- ja 60-lukujen kirjankansitaide näyttää nykygraafikon näkökulmasta. Entä millainen työ oli näyttelyn ja julkaisun graafisen ilmeen suunnittelu?

Esillä olevat näyttelyt ja yleisöopastukset sunnuntaisin

Taidemuseossa on esillä kolme näyttelyä kahdessa eri rakennuksessa: 1950- ja 60-lukujen kirjankansitaidetta esittelevä Käännekohtanäyttely, Vexi Salmen taidekokoelmasta kuratoitu Vexi Salmi ja ystävät -näyttely sekä vauvoille tarkoitettu, elämyksellinen Ryömi konti viesti vauvuudesta -näyttely.

Hiihtoloma-aikana näyttelyihin järjestetään avoimia yleisöopastuksia sunnuntaisin seuraavasti:

su 26.2. yleisöopastukset Käännekohta-näyttelyyn klo 13 (englanti) ja klo 14 (suomi)
su 5.3. yleisöopastukset Vexi Salmi ja ystävät –näyttelyyn klo 13 (englanti) ja klo 14 (suomi).

Yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan (12/10/0 €). Englanninkielinen opastus kestää n. 15 min, suomenkielinen n. 45 min.

Katso kaikki kevään tapahtumat tapahtumakalenteristamme.