Elämysten illoissa ruoka- ja kuvataide yhdistyvät

Hämeenlinnan taidemuseon ja Ravinteli Vintin yhteistyössä järjestämät Elämysten illat tarjoavat nautintoa silmille ja sielulle Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn ja näyttelyn inspiroiman viiden ruokalajin menun kautta. Illat alkavat taidemuseolta alkumaljoilla, ja oppaan johdolla tutustutaan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn teoksiin. Illan kruunu on Ravinteli Vintin viiden ruokalajin menu, joka on saanut inspiraationsa näyttelystä. Elämysten ilta – Maista taide, koe tarinat järjestetään kevään aikana kolmesti. Paikat Elämysten iltaan ovat varattavissa Ravinteli Vintin varausjärjestelmän kautta.

Elämysten illat keväällä 2023:

La 11.3.2023 klo 17 Varaa tästä
La 22.4.2023 klo 17 Varaa tästä

Hinta 79,50 €/hlö.
Mainitsethan varauksen lisätieto-kentässä osallistuvasi Elämysten iltaan.
Elämysten ilta sisältää pääsymaksun, opastuksen ja alkumaljan taidemuseossa sekä viiden ruokalajin menukokonaisuuden Ravinteli Vintissä. Menukokonaisuutta on mahdollisuus täydentää Sommelierin viinivalinnoilla (51 €).

”Tässä illassa taiteen tulkinnan vapaus tulee esille sen monissa muodoissa. Oppaan johdolla kuulemme tarinoita Vexi Salmesta ja hänen ystävistään eli kokoelman teoksista, ja opastuksen jälkeen asiakkaat pääsevät maistelemaan Ravinteli Vintin tulkintoja näistä teoksista. Vintin loihtima menu on jo itsessään taidetta, ja kuvataiteen kuorrute muodostaa illasta kokonaisuuden, joka tarjoaa nautintoja miltei kaikille aisteille”, hehkuttaa Hämeenlinnan taidemuseon yhteisömanageri Heidi Anttonen.

”Luvassa on runsaasti makuja luonnosta, esimerkiksi paikallista kuhaa ja friteerattua jäkälää”, kertoo Ravinteli Vintin ravintoloitsija Joakim Parkkonen. ”Menun suunnittelu kokoelman pohjalta on antanut meille taas mahdollisuuden käyttää luovuutta ja toteuttaa intohimoamme mitä parhaassa muodossa. Tällaiset projektit ovat kaiken tekemisemme suola!”

Elämysten iltojen lisäksi Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn inspiroimaa menua pääsee maistelemaan Ravinteli Vintissä huhtikuun loppuun saakka. Vexi Salmi ja ystävät-näyttely on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa ensi lokakuuhun saakka.

Tutustu Vexi Salmi ja ystävät -menukokonaisuuteen Ravinteli Vintin verkkosivuilla.

Varaa paikkasi Ravinteli Vintin varausjärjestelmän kautta.

Kuva: Miika Kangasniemi