Lauantaikierrokset keväällä 2023 – ensimmäisenä vieraana Viggo Wallensköld

Wallensköld vierailee Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä lauantaina 7.1.2023 klo 14.

Hämeenlinnan taidemuseossa järjestetään kevätkaudella 2023 joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina näyttelykierroksia, joilla vierailee esillä olevien näyttelyiden taiteilijoita ja muita tekijöitä. Kierroksilla yleisö pääsee tutustumaan näyttelyyn siihen läheisesti liittyvän henkilön näkökulmasta. Kierroksia järjestetään kevään aikana Vexi Salmi ja ystävät ja Käännekohta – suomalaisia 1950–60-lukujen kirjankansia ja ajan innoittamaa kuvataidetta ‑näyttelyissä.

Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä vierailee Vexi Salmen ystäviä, taiteilijoita ja taiteentuntijoita, joilla on läheinen yhteys Vexi Salmen taidekokoelmaan. Vuoden ensimmäinen ystäväkierros järjestetään lauantaina 7.1.2023 klo 14, ja sillä vierailee kuvataiteilija ja kirjailija, näyttelyn taiteilija Viggo Wallensköld. Kierroksella Wallensköld kertoo esimerkiksi näyttelyssä esillä olevista Anatolij D. Mbdrinov. Sienitieteilijä -kirjan kuvituksista, joiden myötä hän tutustui Vexi Salmeen. Anatolij D. Mbdrinov. Sienitieteilijä -kirja (2005) oli Wallensköldin ensimmäinen kokeellinen romaani, jonka hän on sekä kirjoittanut että kuvittanut. Kuvitteellisesta sienitieteilijästä Anatolij D. Mbdrinovista kertovasta kirjastaon juuri ilmestynyt uusintapainos, ja sitä on myynnissä Hämeenlinnan taidemuseon museokaupassa.

Kuvataiteilija ja kirjailija Viggo Wallensköld

VIGGO WALLENSKÖLD (s. 1969) on opiskellut taidehistoriaa, filosofiaa ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Wallensköld valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2005. Hän on saanut uransa aikana lukuisia muitakin tunnustuksia ja hänen taidettaan on ollut esillä näyttelyissä Suomessa ja maailmalla. Vuonna 2021 Wallensköld oli ARS FENNICA -ehdokkaana. ARS FENNICA -näyttely oli esillä Hämeenlinnan taidemuseossa ja yleisö äänesti Wallensköldin suosikikseen. Parhaillaan Viggo Wallensköldin laaja yksityisnäyttely on esillä Helsingin taidemuseo HAM:ssa.

Kuvataiteilija ja kirjailija Viggo Wallensköld. Kuva: Petra Kotro.

Keväällä 2023 lauantaikierroksia järjestetään seuraavasti:

• la 7.1. klo 14 ystäväkierros Vexi Salmi -näyttelyssä: vieraana kuvataiteilija ja kirjailija, näyttelyn taiteilija Viggo Wallensköld
  • la 4.2. klo 14 ystäväkierros Vexi Salmi -näyttelyssä: vieraana kuvataiteilija, näyttelyn taiteilija Anne Koskinen
  • la 4.3. klo 14 erikoiskierros Käännekohta-näyttelyssä: vieraana näyttelyn ja siihen liittyvän julkaisun graafikko Ville Tietäväinen
  • la 1.4. klo 14 taiteilijatapaaminen Käännekohta-näyttelyssä: vieraana kuvataiteilija, näyttelyn taiteilija Panu Rytkönen
  • la 6.5. klo 14 ystäväkierros Vexi Salmi -näyttelyssä: vieraina galleristi Kari Kenetti ja kuvataiteilija, näyttelyyn uusia teoksia toteuttanut Kari Cavén.

Kaikki lauantaikierrokset sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan (12/10/0 euroa).