Hidasta jouluun 10.–11.12.2022

Taidemuseon joulutapahtuma kannustaa pysähtymään taiteen ja yhdessä tekemisen äärelle joulukiireiden keskellä. Luvassa on slow art -opastuksia, joissa pysähdytään taideteosten äärelle tavallista pidemmäksi aikaa, kuusenkoristeiden askartelua, yhdessä neulomista sekä pelailua. Glögiä, pipareita ja seurapelejä on tarjolla koko viikonlopun ajan Lohrmann-rakennuksessa.

Taidemuseo on auki kumpanakin päivänä klo 11–17. Opastuksille pääsee normaalilla sisäänpääsymaksulla, työpajoihin osallistuminen on maksutonta.

Viikonlopun ohjelma

La klo 14 Slow art -kierros Käännekohta-näyttelyyn
Su klo 14 Slow art -kierros Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn

Pysähdytään taiteen äärelle. Slow art -kierroksella tutustutaan näyttelyyn oppaan johdolla hitaan katsomisen keinoin. Hidas katsominen on taiteen kokemisen tapa, joka perustuu taideteoksen tarkasteluun rauhallisesti ajan kanssa. Pysähtymällä yhden teoksen äärelle pidemmäksi ajaksi voi kokea asioita ja löytää teoksesta kerroksia, jotka eivät nopealla vilkaisulla olisi avautuneet. Kierroksella vietetään teosten äärellä ohjatusti 5–10 minuuttia kerrallaan ja keskustellaan hitaan katsomisen herättämistä ajatuksista ja kokemuksista. Hidas katsominen sopii kaikille, jotka haluavat syventää taidekokemustaan.

Kierros sisältyy pääsylipun hintaan.

La klo 14.30–16.30
Non stop -työpaja: kuusenkoristeet

Askarrellaan yhdessä joulukuusenkoristeita: taitellaan origameja ja virkataan isoäidinneliöitä. Työpaja on maksuton, ja mukaan voi tulla milloin vain.

Su klo 14.30–16.30
Neulotaan yhdessä: neulotut joululahjat ajoissa valmiiksi

Istahdetaan yhdessä neulomaan ja rupattelemaan. Ota oma neuletyö mukaan.

Muista myös ruotsinkielinen opastus Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn sunnuntaina klo 13!

Joulukuusi keltaisen seinän edessä. Seinässä teksti museokauppa. Kuusi koristeltu kynttilöin ja kuusen juurella paketteja.