Taidelanssi saapuu Forssaan, Hämeenlinnaan ja Riihimäelle

Taidelanssi on projekti, jonka tarkoituksena on tuoda kuvataidetta kaikkiin Kanta-Hämeen 16 ambulanssiin. Projektin toteuttavat Hämeenlinnan taidemuseo sekä Kanta-Hämeen pelastuslaitos syksyn 2022 aikana. Toteutettavat teokset valitaan Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmista, ja ne tuodaan ambulansseihin tarratoisintoina. Teoksia pääsevät valitsemaan niin Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoitajat kuin Kanta-Hämeen alueen asukkaatkin.

Taidelanssi-projekti toteutetaan yhteiskehittäen ja palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntäen. Ensimmäisessä vaiheessa pyritään selvittämään, millaisia tunteita ja ajatuksia ambulanssikokemukseen liittyy. Sen jälkeen taidemuseon kokoelmista valitaan toteutettavaksi teokset, jotka parhaiten vastaavat noihin tunteisiin ja tarpeisiin.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen nettisivut: Etusivu – Kanta-Hämeen pelastuslaitos

Taidelanssi toreilla

Taidelanssi-projekti jalkautuu Hämeenlinnaan, Riihimäelle ja Forssaan. Tule kertomaan meille oma ambulanssikokemuksesi, ja suunnittelemaan Taidelansseja kanssamme! Olemme liikkeellä seuraavasti:

Forssa: ma 17.9. klo 13-15 Forssan tori
Riihimäki: la 24.9. klo 10-12 Kauppakeskus Atomi (Eteläinen Asemakatu 3, Riihimäki)
Hämeenlinna: la 24.9. klo 13-15 Hämeenlinnan kauppatori (Raatihuoneenkatu 11)

Jaa meille oma ambulanssitarinasi

Osana Taidelanssi-projektia keräämme kokemuksia ambulanssimatkasta tai ambulanssiin liittyviä muistoja. Tarinoiden avulla tutkitaan, millaisia tuntemuksia tai ajatuksia ambulanssikokemus herättää.

Jaa oma tarinasi Webropol-lomakkeen kautta osoitteessa: https://link.webropol.com/s/ambulanssitarina
Keräämme tarinoita 2.10.2022 saakka.

Kanta-Hämeen ambulanssi Hämeenlinnan taidemuseon pihassa. Kuva: Emma Valjakka / Hämeenlinnan taidemuseo.
Taideteosten toisintojen testaamista ambulanssin sisällä. Kuva: Emma Valjakka / Hämeenlinnan taidemuseo.