Hämeenlinnan taidemuseo osallistuu Hyvin sanottu -keskustelufestivaaliin 30.9.-1.10.2022

Osallistumme 30.9.–1.10.2022 Hämeenlinnassa järjestettävään Hyvin sanottu -keskustelufestivaaliin. Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Hämeenlinnan taidemuseon järjestämät keskustelut:

Lauantaina 1.10. klo 10–12: Elämystaloudesta hyvinvointia keskustelu. Verkatehdas, 2 krs. Klassikot-niminen tila.

Järjestämme luottamuksellisen Elämystaloudesta hyvinvointia -keskustelun, jonka sytykepuheenvuoron keskusteluun tarjoaa taiteenkerääjä Leena Niemistö. Keskustelijoina on joukko eri alojen ja näkökulmien edustajia, mm. Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen, valmentaja Antti Pennanen, kehittämisjohtaja Jyri Sarkkinen Hämeen liitosta ja toimitusjohtaja Antti Tolvanen HPK Liiga Oy:stä. Keskustelua ohjaavat Hämeenlinnan taidemuseon johtaja Jenny Valli ja amanuenssi Riikka Kuittinen.

Lauantaina 1.10. klo 14.15–15.45: Nuoret ja tulevaisuus -keskustelu. Hämeenlinnan taidemuseon punatiilinen Lohrmann-rakennus, 2 krs.

Nuoret ja tulevaisuus pop-up keskusteluun osallistuvat nuoret, jotka ovat kuratoineet parhaillaan esillä olevan Elämän äärellä -näyttelymme. Keskustelussa nuoret pohdivat erityisesti miten ja missä taide vaikuttaa nuoriin. Keskustelun vetää Kulttuurikeskus Arxin koordinaattori Tuula Penttilä, joka koordinoi Taidetestaajia Kanta-Hämeessä.

Elämän äärellä -näyttely on avoinna pe 30.9.2022 klo 11–17 ja la 1.10.2022 klo 10–17. Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin ajan sekä Elämän äärellä -näyttelyyn että keskusteluihin on ilmainen sisäänpääsy.

Lue lisää Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleista: Hyvin sanottu – yle.fi

Tulevaisuudentekijä Laura Latomäki ja Hämeenlinnan taidemuseon johtaja Jenny Valli puhuivat festivaalista Radio Suomen Hämeen aamussa. Kuuntele jakso täältä: https://areena.yle.fi/podcastit/1-63361078

Muu Hämeenlinnan taidemuseon tiloissa järjestetty ohjelma:

Perjantaina 30.9.2022

Paikka: Hämeenlinnan taidemuseon punatiilinen Lohrmann-rakennus, 2 krs. Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna

klo 12.45–14.15 Pop up -keskustelu metsäsuhteesta (järjestäjä: Suomen Metsäyhdistys ry)

klo 15.00–16.30 Lyckan att få läsa (järjestäjä: Det svenska Dialogpaus-nätverket)

Lauantaina 1.10.2022

Paikka: Hämeenlinnan taidemuseon punatiilinen Lohrmann-rakennus, 2 krs. Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna

klo 10.15–11.45, Luovan ilmaisun merkitys (järjestäjä: Art and Joy)

klo 12.15–13.45 ”Mistä saan voimaa yllättävässä tilanteessa?” (järjestäjä: Kanta-Hämeen pelastuslaitos)

Elämän äärellä -näyttelyn nuoret kuraattorit. Kuva: Miika Kangasniemi/ Hämeenlinnan kaupunki.