Neulontasyksy taidemuseolla

Taidemuseosukat

Museon 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi neulesuunnittelija Veera Jussila suunnitteli museolle omat Taidemuseosukat. Ohje on suunniteltu myös vasta-alkajalle sopivaksi. Sukat neulotaan varresta varpaisiin, ja niihin tehdään ranskalainen kantapää. Varren resori ja nostetut silmukat tuovat sukkiin tekstuuria, mutta sukat ovat silti yksinkertaiset neuloa.

Lataa ohje:

Yhteisneulonta

Hämeenlinnan taidemuseo järjestää Taidemuseosukkien yhteisneulonnan, johon voi osallistua yhdessä taidemuseolla tai itsenäisesti kotona neuloen. Yhteisneulonta päättyy 31.10.2022, ja osallistujien kesken arvotaan palkintoja 1.11.2022. Osallistu arvontaan Instagramissa jakamalla kuva tekemistäsi Taidemuseosukista (keskeneräisetkin sukat käy). Merkitse kuvaan @hmltaidemuseo ja lisää kuvan kommentteihin #taidemuseosukat niin olet mukana arvonnassa.

Taidemuseon neuletapaamiset

Järjestämme neuletapaamisia sunnuntai-iltapäivisin 2.10.-16.10. klo 14.30 alkaen. Kaiken tasoiset neulojat ovat tervetulleita, ja tapaamisessa voi neuloa joko Taidemuseosukkia tai omaa vapaavalintaista työtä. Ensimmäisessä neuletapaamisessa 2.10. Veera Jussila on mukana opastamassa neulomisen alkuun. Ennen neuletapaamista on mahdollisuus tutustua Elämän äärellä –näyttelyyn itsenäisesti tai klo 14 alkavan opastuksen myötä. Neuletapaamiset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, näyttelyyn pääsee tutustumaan normaalin pääsymaksun hinnalla.

Lisäerä suosittuja taidelankoja

Elokuussa myyntiin tulleet taidelangat otettiin vastaan innostuneesti, ja ne myytiin loppuun hetkessä. Nyt saamme taidelankoja lisäerän kolmessa eri sävyssä! Lisäerä tulee myyntiin museokauppaan sunnuntaina 2.10.2022 ensimmäisen neuletapaamisen yhteydessä eli klo 14.30.

Lue lisää taidelankaprojektista: Nurja X Hämeenlinnan taidemuseo – Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)

Kuva: Emma Valjakka, Hämeenlinnan taidemuseo.