Taiteiden yö 26.8.2022

Taiteiden yönä 2022 Hämeenlinnan taidemuseo täyttyy liikkeestä, sinisen kaipuusta ja taiteen kohtaamisesta. Tanssijat Kira Heinonen, Vilja Hynninen ja Salla Talvikki Nieminen tuovat teoksensa Kun kohdattiin ja BLUE museon näyttelytilaan. Teokset ovat saaneet inspiraationsa museon esillä olevien näyttelyiden sisällöistä ja teemoista. Esitykset ovat yleisölle ilmaisia ja museoon on vapaa pääsy kello 17–22.

Esitykset

BLUE – klo 19.00 museon Engel -rakennuksessa
BLUE on tanssiesitys, joka kertoo sinisestä väristä: sinisen kaipuusta ja ihailusta, sinisessä vellomisesta, sinisen silittämisestä ja sinisten esineiden lumosta. Esitys on sinisen olennon tanssi tilassa, jota sinisävyiset taideteokset hallitsevat, mutta myös punainen on läsnä. Tanssi ja koreografia: Salla Talvikki Nieminen. Kesto n. 15 min.

Kun kohdattiin – klo 19.40 museon Lohrmann -rakennuksessa
Kun kohdattiin on osa kohtaamista tutkivaa taiteellista työskentelyä. Teoksessa tanssijat kohtaavat valittuja teoksia Hämeenlinnan taidemuseon Elämän äärellä -näyttelyssä ja vastaavat niihin liikkeellä ja tarinoilla. Konsepti: Vilja Hynninen. Tanssi: Kira Heinonen, Vilja Hynninen, Salla Talvikki Nieminen. Kesto n. 25 min.

Taiteilijoista:
Kira ja Vilja ovat tamperelaisia tanssitaiteilijoita, jotka työskentelevät mielellään improvisaation parissa. Salla on hämeenlinnalainen tanssi- ja performanssitaiteilija, joka inspiroituu usein esineistä ja niiden kanssa tanssimisesta

Opastukset

Taiteiden yön opastukset: