Nurja X Hämeenlinnan taidemuseo

Lankakauppa Nurja ja Hämeenlinnan taidemuseo ovat tehneet yhteistyötä kehittääkseen sarjan taidelankoja!

Nurja vieraili tämänhetkisissä näyttelyissämme ja valikoi heitä puhuttelevimmat teokset. He ovat värjänneet sarjan lankoja taideteosten perusteella ja langat tulevat myyntiin sekä Hämeenlinnan taidemuseon museokauppaan että Nurjan verkkokauppaan tiistaina 2.8.2022 klo 11.00. Lankoja on rajoitettu erä.

Lankojen oston yhteydessä asiakas saa taidemuseolta Veera Jussilan suunnitteleman sukkaohjeen, joka sopii kaiken tasoisille neulojille.

Nurjan tuotekuvaus:

Lankakauppa nurja ja Hämeenlinnan taidemuseo toteuttavat yhdessä taidelankaprojektin, jossa uniikkien, käsinvärjättyjen lankojen inspiraationa toimivat taidemuseon vuoden 2022 näyttelyiden upeat teokset. Vierailimme Meidän valintamme -näyttelyn avajaisissa sekä samaan aikaan esillä olevassa Elämän äärellä -näyttelyssä, ja valitsimme kuusi meitä puhuttelevinta teosta. Värjäämössä siirsimme teosten värejä ja tunnelmaa muhkealle merinosekoitelangalle, joka sopii kaikenlaisiin neuleisiin sukista ja pienasusteista puseroihin.

Kaikki setit sisältävät 100-grammaisen vyyhdin sekä 20-grammaisen minivyyhdin.
Settiin kuuluu myös postikortti inspiraationa toimineesta teoksesta.

Materiaali:
75 % superwash merinovilla
25 % polyamidi

Langan vahvuus:
100 + 20 g = 225 + 45 m

Suosituspuikot:
3.00 – 4.50 mm

Suosittelemme langoille käsinpesua sävyjen säilyttämiseksi.

Lue lisää lankakauppa Nurjan nettisivuilta: www.nurja.fi

Taideteokset:
Heli Huotala
: Mitä jäljelle jää, 2018.
Helene Schjerfbeck: Saunan edessä (Diana), 1915-1917.
Hannaleena Heiska: Rachael #1, 2012.
Simo Hannula: Kukka-auringot, 1968.
Markus Copper
: Tuonelan sorsat, 1997.
Åke Mattas: Nimeämätön, 1960.