Hämeenlinnan taidemuseo avaa pop up -näyttelyn kauppakeskus Goodmaniin 27.6.2022. Näyttelyssä esitetään suomalaisen valokuvataiteilija Pekka Luukkolan (s. 1968) videoteos Sense of Time (2012), joka kuuluu Hämeenlinnan taidemuseon talletettuun Niemistö-kokoelmaan. Tiedostustilaisuus järjestetään Goodmanin pop up -näyttelyssä ma 27.6. klo 11.00. Taiteilija on läsnä tilaisuudessa. Tervetuloa!

Teos on osa museolla esillä olevaa Meidän valintamme -näyttelyä, jossa taidemuseon henkilökunta pääsi valitsemaan itselleen tärkeitä ja koskettavia teoksia museon kokoelmista. Pekka Luukkolan videoteos valittiin osaksi näyttelykokonaisuutta ja Hämeenlinnan taidemuseo haluaa nyt tuoda videon laajemman yleisön lähelle kauppakeskusympäristöön.

Pekka Luukkola on kuvannut aikaa teoksessaan kirjaimellisesti kartoittamalla tähtien liikettä öisen metsän kätköistä. Luukkola on väitellyt tohtoriksi valokuvauksen alalta ja tutkii valokuvissaan aikaa, valoa ja liikettä käyttämällä tulta ja pitkää valotusaikaa. Hän yhdistelee teoksissaan tiedettä, taidetta, ja luontoa. Kauppakeskus Goodmanissa sijaitseva videoteos antaa mahdollisuuden rauhoittumiseen ja pysähtymiseen kiireen keskellä.

Näyttely on auki kauppakeskuksessa ma 27.6.–to 18.8 ja museolla 20.5.–11.9.

Aukioloajat:

arkisin klo 8.30–20.30
lauantaisin klo 8.30–18.30
sunnuntaisin klo 11.30–18.30

Osoite:

Kauppakeskus Goodman, 1 krs.
Kaivokatu 7, 13100 Hämeenlinna

YHTEYDENOTOT:

Viestintäsuunnittelija Emma Valjakka
emma.valjakka@hameenlinna.fi
puh. +358 46 920 6056

Stillkuva Pekka Luukkolan videoteoksesta Sense of Time
Pekka Luukkola, Sense of Time, 2012, video, Niemistö-kokoelma, Hämeenlinnan taidemuseo. Still-kuva teoksesta.
Ripustuskuva Pekka Luukkolan kolmesta valokuvasta. Teoksissa on kuvattu tulta pitkällä valotusajalla luonnon keskellä.
Ripustuskuva, Meidän valintamme -näyttely, Hämeenlinnan taidemuseo, 2022. Kuvassa Pekka Luukkolan teokset: Mo(nu)ment (vas.), Circle (kesk.), Rowing II (oik.), 2010, pigmenttimustevedos, pohjustettu alumiinilevylle, Niemistö-kokoelma, Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Pekka Luukkola