Poliitikon museoharjoittelu -viikko Hämeenlinnan taidemuseossa 22.–26.8.2022

Hyvä poliitikko! Tule tekemään haluamasi määrä työharjoitteluita Hämeenlinnan taidemuseoon Suomen museoliiton järjestämällä Poliitikon museoharjoittelu -viikolla. Saat jokaisesta harjoittelusta oman todistuksen.

Tänä vuonna poliitikot kartoittavat harjoitteluissaan Hämeenlinnan taidemuseossa taiteen tehtäviä eri näkökulmista. Tulemme kutsumaan mediaa paikalle tiistain ja perjantain harjoitusohjelmiin ja jaamme niistä kokemuksia sosiaalisen median kanavissamme

Harjoitteluohjelma 1, TAIDELANSSI – taiteelle altistuminen

Aika: tiistaina 23.8.2022 klo 13–15

Paikka: Hämeenlinnan taidemuseon piha (Viipurintie 2, Hämeenlinna), pelastuslaitoksen ambulanssi sekä Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisen Lohrmann-rakennuksen työpajatila

Harjoitteluohjelma avoinna: poliitikoille

Harjoittelun kuvaus: Miksi taidetta kannattaa viedä ihmisten arkeen? Entä elämän merkityksellisiin hetkiin? Miten taide voi vaikuttaa ihmiseen? Tässä harjoittelussa pääset tutustumaan niin pelastuslaitoksen ambulanssiin kuin etsimään paikkoja ambulanssiin tulevalle kuvataiteelle. Mahdollisena kokemusasiantuntijana voit jättää oman jälkesi suunnitteluun ja valita sopivia teoksia Taidelansseihin.

Harjoittelunohjaajat: ensihoitopäällikkö Lasse Hakala, Kanta-Hämeen pelastuslaitos ja yhteisömanageri Heidi Anttonen, Hämeenlinnan taidemuseo

Lisätietoja: yhteisömanageri, Heidi Anttonen, puh. 050 477 4222, heidi.anttonen(at)hameenlinna.fi

Harjoitteluohjelma 2, TAITEESTA ELÄMÄNVOIMAA KANTA-HÄMEESSÄ – taiteen äärelle hakeutuminen

Aika: keskiviikkona 24.8.2022 klo 16–18

Paikka: Hämeenlinnan taidemuseon punatiilinen Lohrmann-rakennus (Viipurintie 2, Hämeenlinna), työpajatila

Harjoitteluohjelma avoinna: Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan jäsenille

Harjoittelun kuvaus: Hämeenlinnan taidemuseo on Kanta-Hämeen aluetaidemuseo. Museolain mukaan, aluetaidemuseon tehtävänä on toimia taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön asiantuntijana, kehittää ja edistää toimialansa yhteistyötä sekä taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta. Harjoitteluohjelmassa tutustutaan museon sopimuskauden 2023–2026 suunnitelmaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia, jotta alueen asukkaat ja matkailijat hakeutuisivat taiteen äärelle.

Harjoitteluohjaaja: museonjohtaja Jenny Valli, Hämeenlinnan taidemuseo

Lisätietoja: museonjohtaja Jenny Valli, p. 040 547 1965, jenny.valli(at)hameenlinna.fi

Harjoitteluohjelma 3, TAIDEKESKUSTELU – taiteeseen syventyminen

Aika: perjantaina 26.8.2022 klo 14–15.30, kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen

Harjoitteluohjelma avoinna: poliitikoille

Harjoittelun kuvaus: Mihin tarvitsemme taidetta? Mikä on henkilökohtaisen taidesuhteen merkitys politiikassa? Voiko taide auttaa meitä keskustelemaan viheliäisistä aiheista?

Tule mukaan keskustelemaan taiteesta taiteen avulla nuorten kuratoiman Elämän äärellä -näyttelyn keskelle.

Taideteosten kautta tapahtuvassa vuoropuhelussa osallistujat pääsevät pohtimaan taiteen yhteiskunnallista merkitystä, omaa henkilökohtaista taidesuhdettaan sekä taidemuseoiden mahdollisuuksia yhteiskunnallisina toimijoina.

Osallistujat saavat myös mahdollisuuden harjoitella taiteellisen toiminnan avulla ajattelemista ja tutustuvat laajasti taidemuseoissa käytettyyn Visual Thinking Strategies (VTS) tekniikkaan.

Harjoitteluohjaaja: taidekasvattaja Kataja Ekholm, Hämeenlinnan taidemuseo

Lisätietoja: taidekasvattaja Kataja Ekholm, p. 040 354 4718, kataja.ekholm(at)hameenlinna.fi