Hengittävien luomien alla -näyttely 28.5.–5.7.2022 Taidehalli Hämeessä

Edwina Goldstone, Jussi Goman, Ilmari Gryta, Kati Lehtonen ja Simo Ripatti sekä Aalto Arts ELOn maisteriopiskelijoiden videoteoksia

Hengittävien luomien alla -näyttelyn lähtökohtana on ollut kolme teosta Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmista. Meidän valintamme -näyttelyssä esillä olevista teoksista Venny Soldan-Brofeldtin Lepäävä nainen ruohikolla 1910-luvun lopulta ja Eero Järnefeltin Idän myrskyssä (Omakuva) vuodelta 1894 ovat innoittaneet taiteilijoita. Ilmari Grytan teoksen lähtökohtana on toiminut Risto Vilhusen Maankävijä-teos vuodelta 1969. Näiden teosten merkityksiä ja tunnesävyjä näyttelyn taiteilijat reflektoivat nykytaiteen keinoin.

Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Ars-Häme ry ja Hämeenlinnan taidemuseo.

Katso teosten teoskuvat ja opastusvideot alta:

Kuva on teoskuva Eero Järnefeltin Idän myrskyssä (Omakuva) -maalauksesta vuodelta 1894
Eero Järnefelt, Idän myrskyssä (Omakuva), 1894, 80 x 132 cm, öljy kankaalle, Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Reima Määttänen, Hämeenlinnan taidemuseo.
Kuva on teoskuva Venny Soldan-Brofeldtin maalauksesta  Lepäävä nainen ruohikolla (Maggie Gripenberg), 1910-luvun loppupuoliskolta.
Venny Soldan-Brofeldt, Lepäävä nainen ruohikolla (Maggie Gripenberg), 1910-luvun loppupuolisko 42 x 53,5 cm maalaus, öljy kankaalle, Hämeenlinnan taidemuseo. Kuvaaja: Reima Määttänen, Hämeenlinnnan taidemuseo.
Kuvassa on Risto Vilhusen veistos Maankävijä vuodelta 1969. Teos kuuluu Hämeenlinnan taidemuseoon talletettuun  Niemistö-kokoelmaan.
Risto Vilhunen, Maankävijä, 1969, lastulevy, maali, 163,5 x 64 x 61 cm, Niemistö-kokoelma, Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Reima Määttänen, Hämeenlinnan taidemuseo.

Hengittävien luomien alla 28.5.–5.7.2022
Taidehalli Häme
Hallituskatu 14, Hämeenlinna

Lisätietoja: Kommenttinäyttely Hämeenlinnan Taidemuseon 70-vuotisjuhlanäyttelyyn – Taidehalli Häme (taidehallihame.fi)