Hämeenlinnan taidemuseon uusin taidelaukku pohtii surun ja lohdun kokemusta

Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa (Viipurintie 2, Hämeenlinna) julkistetaan ti 24.5. klo 11 museon 70-vuotissyntymäpäivän kunniaksi uusi lainattava taideaineisto, taidelaukku. Uuden taidelaukun Taskusta versoo suru on suunnitellut ja toteuttanut tanssi- ja performanssitaiteilija Salla Talvikki Nieminen, joka esittelee laukun tilaisuudessa. Teoskokonaisuuteen pääsee myös tutustumaan omatoimisesti.

Taskusta versoo suru -taidelaukku pohtii surun ja lohdun kokemusta lempeästi ja hyväksyvästi. Siihen kuuluu viisi puulle tulostettua valokuvateosta, takki ja ristipistotyö. Laukussa on myös mukana tehtäviä, jotka ohjaavat tulkitsemaan teosta ja pohtimaan surun ja lohdun teemoja keskustellen tai luovien harjoitusten avulla. Laukku sopii kouluikäisille lapsille ja aikuisille. Salla Talvikki Niemisen toteuttama taidelaukku on saanut innoituksensa Hämeenlinnan taidemuseoon talletettuun Niemistö-kokoelmaan kuuluvasta kuvataiteilija Anu Tuomisen teoksesta Lämpimät jalat, lämpimät muistot (2003).

Salla Talvikki Nieminen, Järjestän surulle juhlat, puulle tulostettu valokuva, taidelaukkuteoksesta Taskusta versoo suru, 2022
Salla Talvikki Nieminen, Järjestän surulle juhlat, 2022, puulle tulostettu valokuva, taidelaukkuteoksesta Taskusta versoo suru.