Hämenlinnan taidemuseo juhlistaa kansainvälistä museopäivää ke 18.5.

Elämän äärellä -näyttelyyn ilmainen sisäänpääsy ja yleisöopastus klo 18. Lisäksi museo on avoinna poikkeuksellisesti klo 20 asti.

Kansainvälistä museopäivää vietetään ke 18.5.2022 teemalla museoiden voima, The Power of Museums. Hämeenlinnan taidemuseo osallistuu päivän viettämiseen ja Lohrmann-rakennuksessa esillä olevaan Elämän äärellä -näyttelyyn on päivän kunniaksi ilmainen sisäänpääsy.

Lisäksi ke 18.5. klo 18 Hämeenlinnan taidemuseossa (Viipurintie 2, Hämeenlinna) on mahdollisus tutustua Elämän äärellä -näyttelyyn yleisöopastuksella, jonka toteuttavat yksi näyttelyn nuorista kuraattoreista Emil Susi sekä näyttelyn koordinaattori museon amanuenssi Tanja Pääskynen. Museo on myös poikkeuksellisesti avoinna klo 20 asti (klo 11-20).

Taidemuseo antoi Elämän äärellä -näyttelyn tekemisessä vallan nuorille. Kaksikymmentäviisi Z-sukupolveen kuuluvaa nuorta on suunnitellut näyttelyn, joka tuo esiin aikuisuuteen astuvan sukupolven ajatukset ja niiden voiman tulevaisuuden maailmassa, taiteen kautta esitettyinä. Näyttelyn teokset on valittu Hämeenlinnan taidemuseoon talletetusta Niemistö-kokoelmasta.

Tervetuloa kuulemaan opastukselle, mitkä Niemistö-kokoelman teokset nousevat esiin nuorten kuraattorien toimesta. Minkälaisia tarinoita ja maailmankuvaa he haluavat näyttelyllään meille viestittää ja minkälaisia sisältöjä he taiteesta löytävät? Yleisön kommentit, havainnot ja omat näkemykset otetaan innostuksella huomioon kierroksella.

Engel-rakennuksessa vaihdetaan näyttelyä. Meidän valintamme – teoksia Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmista avautuu yleisölle pe 20.5.2022.