Hyvin sanottu -festivaalin etkokeskustelu Hämeenlinnan taidemuseossa tiistaina 10.5.

Millainen kulttuurikaupunki Hämeenlinna on tulevaisuudessa? Yksi Hyvin sanottu -festivaalin etkokeskusteluista pidetään Hämeenlinna taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa ti 10.5.2022 klo 17–19. Tilaisuuteen ja samalla nuorten kuratoimaan Elämän äärellä -näyttelyyn on vapaa pääsy tilaisuuden ajan.

Erätauko-menetelmällä toteutettua kulttuurikeskustelua voi seurata myös suoran lähetyksen kautta Hämeenlinnan taidemuseon Youtube-kanavalla.

Tilaisuuden alussa sytykepuheenvuoron keskusteluun tarjoaa Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, jonka johdolla tänä keväänä hahmotellaan Hämeenlinnan kulttuurin tiekarttaa.

Kulttuurikeskustelussa jaetaan ja kuullaan ajatuksia siitä, millaisena esimerkiksi kulttuurin ja taiteen tekijät, nuoret tai filosofi näkevät kulttuurikaupunkimme tulevaisuudessa ja mitä asioita kaupungissamme pitäisi vahvistaa. Keskustelijoina ovat nuoret Elämän äärellä -näyttelyn kuraattorit Helmi Riippi ja Mia Sarja, nuorisokulttuurin toimijat Laura Forsberg ja Juuso Suuronen, Hämeenlinnan Sibelius-seuran puheenjohtaja Juhani Koivisto, maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki, kulttuuripäällikkö Janne Nieminen, filosofi Johannes Ojansuu, kuvataiteilijat Salla Laurinolli ja Minttu Saarinen sekä tanssitaiteilija Nella Kaartinen.

Keskustelua ohjaavat lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri Kulttuurikeskus Arxista ja Hämeenlinnan taidemuseon johtaja Jenny Valli.

Hämeenlinnan kaupunki on mukana Hyvin sanottu -hankkeessa. YLEn ja Erätauko-säätiön koordinoima hanke kutsuu parantamaan suomalaista keskustelukulttuuria. Erätauko-keskustelussa pyritään asioiden, ilmiöiden ja ihmisten ymmärtämiseen.

Elämän äärellä -profiilikuva, tekijä, Emil Susi
Elämän äärellä -profiilikuva, tekijä: Emil Susi.