Kutsu: Tervetuloa testaamaan kehollista opastusta

Hämeenlinnan taidemuseon kevään toinen asiakasraati järjestetään tiistaina 26.4.2022 klo 18–20 taidemuseolla. Illassa testataan mahdollista uutta palvelua, kehollista opastusta, jolle raatilaiset pääsevät osallistumaan.

Ilta koostuu noin tunnin mittaisesta kehollisesta opastuksesta Elämän äärellä -näyttelyssä ja sen jälkeen vapaamuotoisesta keskustelusta, jossa puretaan opastuksen herättämiä ajatuksia ja pohditaan eri aistien ja kehollisuuden roolia museokokemuksessa laajemmin.

Kehollisen opastuksen tarkoitus on mahdollistaa uusia tapoja taiteen kokemiseen. Opastuksen ytimessä on kysymys, miltä taide tuntuu kehossa. Opastus koostuu yksinkertaisista ohjatuista harjoitteista, jotka lisäävät kehotietoisuutta ja ohjaavat tutkimaan taideteoksia tavallisesta poikkeavista näkökulmista, kuten lattialla makoillen. Harjoitteet ovat rauhallisia ja jokainen voi tehdä ne omalla tavallaan. Opastus sopii kaikille, joilla on keho – minkäänlaista liikuntataustaa tai erityisosaamista ei tarvita.

Opastuksen pitää museon korkeakouluharjoittelija Salla Nieminen. Salla on tanssija ja esitystaiteilija, joka on kiinnostunut lempeistä ja vuorovaikutteisista kohtaamisista taiteen äärellä.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Opastukselle tarvitset mukaan oman makuualustan (esim. jooga- tai jumppamatto).
Ilmoittaudu asiakasraati-iltaan täyttämällä oheinen lomake torstaihin 21.4. mennessä:

Toukokuussa avautuvaa 70-vuotisjuhlanäyttelyä suunnitellaan osallistavia menetelmiä hyödyntäen, ja asiakasraatikokeilu on osa näyttelyn suunnittelutyötä. Toiminnan tarkoituksena on lisätä keskustelua taidemuseon ja yleisön välillä sekä kehittää ja testata taidemuseon nykyisiä ja suunnitteilla olevia palveluita.

Lisätiedot: Salla Nieminen, salla.nieminen(a)hameenlinna.fi

Kuva: Hanne Peippo, Hämeenlinnan taidemuseo