Elämän äärellä -näyttely avautuu yleisölle 20.11. Nuorille ilmainen sisäänpääsy näyttelyn ajan

Hämeenlinnan taidemuseossa avautuu 20.11.2021 yleisölle Elämän äärellä –näyttely, jonka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Z-sukupolvea edustavat nuoret. Näyttelyn teokset on valittu Hämeenlinnan taidemuseoon talletetusta Niemistö-kokoelmasta. Nuoret kuraattorit tuovat uudenlaista ja yllättävää näkökulmaa kokoelmanäyttelyn tekemiseen. Mitkä nykytaiteen työt ilmentävät seuraavana valtaan nousevan sukupolven mielenmaisemaa ja miten he kokevat teokset?

Tarjotakseen kaikille nuorille mahdollisuuden näyttelyn kokemiseen, Hämeenlinnan taidemuseo tarjoaa kaikille alle 25-vuotiaille museokävijöille ilmaisen sisäänpääsyn museon näyttelyihin Elämän äärellä -näyttelyn ajan 16.10.2022 asti. Hämeenlinnan taidemuseon johtaja Jenny Valli pitää erityisen tärkeänä sitä, että nuoret oppivat itsenäisen elämänvaiheen kynnyksellä käymään taidemuseossa ja käyttämään taidetta: ”Taiteen äärellä nuoret voivat peilata omia tunteitaan, rakentaa identiteettiään ja yrittää ymmärtää maailmaa. Vapaa sisäänpääsy mahdollistaa sen tasa-arvoisesti kaikille nuorille merkittävässä elämänvaiheessa.”

Tutustu Elämän äärelllä -näyttelyyn: hameenlinnantaidemuseo.fi/elamanaarella