Taidemuseon tapahtumaviikonloppu senioreille, lapsille ja lapsiperheille 8.–9.10.

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään 8.9.10.2021 syksyistä tapahtumaviikonloppua, jonka ohjelmassa huomioidaan eritysesti seniorit, lapset ja lapsiperheet.

Perjantaina 8.10.2021 vietetään senioripäivää. Ikäihmiset pääsevät Hämeenlinnan taidemuseoon 1 euron sisäänpääsymaksulla. Päivän ohjelmassa on myös klo 13 alkava senioriopastus, jossa tutustutaan norjalaisen keräilijän Nicolai Tangenin kokoelman modernismin helmiä esittelevään Uusi kauneus -näyttelyyn. Johdatus näyttelyn teemoihin kestää n. 20 minuuttia. Opastuskierroksen jälkeen taidemuseon työpajatilassa on tarjolla kahvia sekä tunnelmointia entisajan malliin paperinukketyöpajan merkeissä.

Lauantaina 9.10.2021 klo 11–16 museoon kutsutaan erityisesti lapset ja lapsiperheet viettämään Lasten lauantaita. Paperinukkeleikkejä-työpajassa askarrellaan vanhan ajan vaatteisiin pukeutuneita paperinukkeja. Työpajalaisten tehtävänä on täydentää, värittää, leikata ja tuunata paperinuket ja niiden lemmikkieläimet oman näköisiksi. Paperinuket saadaan myös liikkumaan! Paperinukkeleikkiä voi jatkaa kotona ja hahmoille voi piirtää lisää kavereita, eläimiä ja ympäristöä, jossa ne seikkailevat. Paperinuket on suunnitellut ja piirtänyt kuvataiteilija Pilvi Ojala.

Työpaja järjestetään Hämeenlinnan taidemuseossa Viipurintie 2:ssa punatiilisen Lohrmann-rakennuksen työpajatilassa, ensimmäisessä kerroksessa. Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantain työpaja on maksuton, nonstop-työpaja yli viisivuotiaille lapsille ja aikuisille.

Työpajaan osallistuvien lasten kanssa tulevat aikuiset pääsevät Uusi kauneus -näyttelyyn ilmaiseksi. Kaikille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille sisäänpääsy taidemuseon näyttelyihin on aina ilmainen. Tervetuloa paperinukkeleikkityöpajaan!

Lisätietoja Lasten lauantaista: www.kulttuurikeskusarx.fi/lasten-lauantai