UUSI KAUNEUS -näyttelyn kuraattori Timo Valjakka sekä valokuvataiteilija Elina Brotherus taiteilija- ja kuraattoritapaamisessa pe 27.8. klo 19–20

Elina Brotherus, Aften i Ny-Hellesund, 2018, pigmenttivedos. After Amaldus Nielsen, Morgen i Ny-Hellesund, 1881. Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand. Sarjasta Seabound.

Hämeenlinnan taidemuseo osallistuu pe 27.8. järjestettävään Hämeenlinnan taiteiden yö –tapahtumaan. Museo on avoinna poikkeuksellisesti yleisölle klo 22 asti ja klo 16–22 museon molempiin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

Lisäksi museo on kutsunut Taiteiden yö -tapahtuman kunniaksi taiteilija- ja kuraattoritapaamiseen pe 27.8. klo 19–20 UUSI KAUNEUS -näyttelyn kuraattorin Timo Valjakan sekä valokuvataiteilija Elina Brotheruksen. Timo Valjakka kertoo näyttelyn sekä kokoelman taustoista ja Elina Brotherus esittelee teossarjansa Seabound (2018–19), josta on osa esillä ensimmäistä kertaa. Noudatamme tapahtuman toteuttamisessa voimassaolevia koronarajoituksia ja tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu.

Lohrmann-rakennuksessa esillä oleva UUSI KAUNEUS -näyttely esittelee modernismin helmiä norjalaisen taiteen keräilijän Nicolai Tangenin kokoelmasta. Näyttely keskittyy erityisesti kokoelman suomalaisten taiteilijoiden teoksiin, jotka kohtaavat näyttelyssä pohjoismaisia ystäviään ja aikalaisiaan. Tangen-kokoelmaan kuuluu modernistien ohella myös uutta pohjoismaista valokuvataidetta. Esimerkkinä tästä näyttelyssä nähdään otteita Elina Brotheruksen laajasta teoskokonaisuudesta Seabound, jonka hän toteutti AKO Kunststiftelsen kutsusta Tangen-kokoelmaan liitettäväksi.

UUSI KAUNEUS -näyttelyn yhteydessä on julkaistu kaksi kirjaa, jotka on toteutettu yhteistyössä AKO Kunststiftelsen kanssa. Molemmat kirjat ovat saatavissa museokaupastamme. Uusi kauneus (Siltala) esittelee 40 Tangen-kokoelman suomalaista taiteilijaa ja runsaat 100 heidän teostaan Timo Aallosta Sam Vanniin. Elina Brotheruksen kirja Seabound (Kehrer) esittelee hänen Norjassa toteuttamansa projektin kokonaisuudessaan.

Engel-rakennuksessa on esillä VAHVA JA VÄRIKÄS SIVELLIN – Maija Isolan maalauksia –näyttely, joka esittelee lähes viisikymmentä vuotta taidemaalarina työskennelleen Maija Isolan (1927–2001) maalauksia kattavasti 1950-luvulta 1990-luvulle. Parhaiten hänet tunnetaan Marimekolle suunnitelluista painokangasmalleista, joista monet ovat edelleen tuotannossa. Taidemaalarina hän on jäänyt kuitenkin tuntemattomaksi.

Hämeenlinnan taidemuseon ohjelma Taiteiden yö -tapahtumassa pe 27.8.

Museo on avoinna klo 11–22, molempiin näyttelyihin ilmainen sisäänpääsy klo 16–22.

Kello 19–20 taiteilija- ja kuraattoritapaaminen Lohrmann-rakennuksessa, vieraina UUSI KAUNEUS -näyttelyn kuraattori Timo Valjakka sekä valokuvataiteilija Elina Brotherus.

Näyttelyt:

UUSI KAUNEUS – modernismin helmiä norjalaisen keräilijän Nicolai Tangenin kokoelmasta, Lohrmann-rakennus, esillä 17.10. asti.

VAHVA JA VÄRIKÄS SIVELLIN – Maija Isolan maalauksia, Engel-rakennus, Engel-rakennus, esillä 12.9. asti.

Lisätietoja Hämeenlinnan Taiteiden yö -tapahtumasta:  www.hmltaiteidenyo.fi