Suomen kuvataiteen päivää vietetään Kanta-Hämeessä 10.7.2021

Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.2021 tapahtuu eri puolilla Hämeenlinnassa ja muualla Kanta-Hämeessä, mm. Riihimäellä ja Janakkalassa. Useat eri toimijat järjestävät kuvataiteeseen liittyvää toimintaa kaiken ikäisille. Suurin osa tapahtumista on ilmaisia. Tarjolla on työpajoja, opastuksia, työnäytöksiä, maalaustapahtumia, avoimia ovia työhuoneille, näyttelyitä ja esityksiä.

Kanta-Hämeen tapahtumista on painettu esite (jaossa viikolla 27), joka löytyy myös digitaalisena tapahtuman sivuilta www.hameenlinna.fi/kuvataiteenpaiva

Lisätietoja tapahtumista löytyy osallistujien omista tiedotuskanavista, ja sisältöä päivitetään Kuvataiteen päivän Instagram ja Facebook -tileille @kuvataiteenpaiva.

Hämeenlinnan kaupungin toimijoiden Hämeenlinnan taidemuseon ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin lisäksi Kuvataiteen päivän ohjelman toteutuksesta vastaavat Ars-Häme ry, Galleria-Kehystämö RaamiDaamit, Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, ITE Hämeessä -hanke (MSL), Janakkalan Kuvataideyhdistys ry, Naivistit Iittalassa -säätiö, Paperihuone ry, Art & Joy, Keramiikka Rykmentti, Aimokoulu, Kettuki ry, Mielikki Puolivaste -nykytaidekollektiivi, Duo Kaikuluotain, Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupungin kulttuuripalvelut.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Alun perin aloitteen Suomen kuvataiteen päivän viettämisestä teki Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry. Kuvataiteen oman nimikkopäivän tavoitteena on lisätä kuvataiteen merkitystä ja arvostusta Suomen kulttuurielämässä. Suomen lippu nousee salkoon Suomen kuvataiteen kunniaksi monilla tapahtumapaikkakunnilla. Hämeenlinnassa liputetaan ainakin Raatihuoneella, Hämeenlinna taidemuseolla ja Verkatehtaalla.