Tervetuloa virtuaalisiin taiteilijatapaamisiin

Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyn viimeisillä viikoilla järjestetään yleisölle avoimet taiteilijatapaamiset 25.2 ja 4.3.

Tapahtumissa tutustutaan ITE-taiteeseen, näyttelyn taiteilijoihin ja kuraattoreihin. Tapahtumien loppuun on varattu aikaa yleisön kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voi esittää myös chatissä tapahtumien aikana.

Ensimmäisessä tapaamisessa to 25.2. klo 18 – 19.15 esittäytyvät seuraavat näyttelyn taiteilijat: Veli Granö, Tapani Kokko, Juha Pesonen ja Jyri Rastas sekä näyttelyn kuraattoreista taiteen tutkija Minna Haveri ja ITE-amanuenssi Elina Vuorimies.

Toiseen taiteilijatapaamiseen to 4.3. klo klo 18 – 19.15 osallistuu näyttelyn ulkomaisista taiteilijoista Aradne (Brighton, Iso-Britannia), Mike Inglis (Edinburgh, Skotlanti) ja Rósa Sigrún Jónsdóttir (Reykjavik, Islanti) sekä näyttelyn kuraattoreista taiteen tutkija Minna Haveri ja ITE-amanuenssi Elina Vuorimies. Keskustelu käydään englanniksi.

Osallistumisohjeet

Taiteilijatapaamiset ovat maksuttomia ja ne toteutetaan Teams-alustalla. Voit ladata ilmaisen Teams-ohjelman täältä. Mobiilipuhelimeesi voit ladata ohjelman Appstore- tai Playkauppa-sovelluksen kautta. Voit testata ohjelman toimivuutta liittymällä tapaamiseen 30 min ennen tapahtuman alkua, jolloin avaamme yhteyden.

Pidä tapaamisen aikana mikrofoni ja kamera pääasiallisesti suljettuna. Tapahtuma tallennetaan ja on mahdollista, että se on nähtävänä yleisölle myöhemmin.

Kohtalona luovuus – Ite ja kumppanit -näyttely Hämeenlinnan taidemuseossa on suljettu koronapandemian vuoksi näyttelyn loppuun 7.3.2021 saakka.

ITE-taiteen 20-vuotisjuhlaan liittyvä näyttelykiertue on tuotettu yhteistyössä K.H. Renlundin museon sekä Hämeenlinnan ja Oulun taidemuseoiden kanssa. Näyttelyn ovat kuratoineet taiteen tutkija Minna Haveri, tuottaja Liisa Heikkilä-Palo ja ITE-amanuenssi Elina Vuorimies.

Lisätietoja tapahtumista:
Soile Ollikainen, soile.ollikainen(at)hameenlinna.fi, p. +358 40 7229186
Hanne Peippo, hanne.peippo(at)hameenlinna.fi, p. +358 50 543 8386

kansikuvan teos: Hanna Viitala, Kohtalon jumalatar Ananke, 2020. Kuva: KHRM / Marcus Riska