Lasten lauantai taidemuseolla

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantaita vietetään Lapsen oikeuksien viikolla 21.11. klo 11-17.

Tule seikkailemaan Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyyn. Inspiroidu ITE-taiteilijoista, eläydy visionääriksi tai tutki seikkaperäistä karttaa. Lapsiperheille on ilmainen sisäänpääsy taidemuseoon. Tapahtuma on esteetön.

Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttely johdattaa lapset ITE-taiteen pariin. ITE-taiteilijat ovat itseoppineita taiteilijoita, joille taiteen tekeminen on elämäntapa. Luovuus, ennakkoluulottomuus, leikkisyys, kekseliäisyys ja kädentaidot kuuluvat ITE-taiteen ytimeen. Näyttelyssä kuljetaan eurooppalaisen outsider-taiteen ja ITE-taiteen luovuuden alkulähteille ja juhlitaan 20-vuotiasta ITE-taidetta yhdessä outsider- ja nykytaiteen parista saapuvien ystävien kanssa. 

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakko-ilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy.

Tapani Kokko, Kattaus kahdelle, 2016-2019, Sara Hildénin säätiö / Sara Hildénin taidemuseo, Tyttö ja karhu (osana Kattaus kahdelle -installaatiota), 2020, maalatut puuveistokset, sekatekniikka. Kuva: Hanne Peippo