Tommi Toija installoi lasten taideteokset Kummajaiset-näyttelyyn

Kortteli2-taidekeskuksessa nähdään pian lasten taidetta. Kummajaiset-näyttelyssä on esillä Hämeenlinnan taidemuseon koululaisten työpajoissa syntyneitä teoksia.

Kummajaiset ovat kantahämäläisten 4. luokkalaisten tulkintoja kuvanveistäjä Tommi Toijan Muukalaiset-installaation hahmoista. Muukalaiset oli esillä Hämeenlinnan taidemuseossa Toijan Omia kuvia -näyttelyssä viime talvena. Sen innoittamana syntyi koululaisten työpajoissa yli 150 pienryhmissä tehtyä veistosta. Vuoropuhelu Kummajaisten ja Muukalaisten välillä jatkuu, kun taiteilija Tommi Toija itse installoi lasten teokset näyttelyyn.

Muukalaisten äärellä oppilaat pohdiskelivat muun muassa kokemuksiaan erilaisuudesta, ryhmässä toimimisesta ja porukan ulkopuolelle jäämisestä. Jonkun mieleen teos toi koulun pihan. Monen mielestä Muukalaiset olivat avaruusolioita, jotka tarkkailivat luokkaa epäluuloisina ja pelokkaina, mutta samaan aikaan uteliaina ja kiinnostuneina. Usein todettiin, että samoja tunteita oli koettu itsekin erilaisuutta kohdatessa.

Työpajat olivat osa Hämeenlinnan kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkua. Teoksia on ollut tekemässä yli 300 lasta.

Kortteli2

Ent. Kauppakeskus Linna