Poikkeus tilassa – Aimokoulun lopputöitä ja etätaidetta virtuaalisesti Hämeenlinnan taidemuseossa

Kun fyysiset tilat laitetaan kiinni, on luotava uusia tiloja.

Hulda Havia, Kulutusjuhlaa, 2020

Aimokoulun oppilaiden lopputöitä ja etäopetuksen kokemuksia on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa virtuaalisesti 22.5.-16.6.2020.

POIKKEUS TILASSA -näyttely on nähtävissä osoitteessa aimomedia.art/virtuaalinäyttely

Tarkemmat toimintaohjeet saat perillä. Näyttely toimii kannettavan tai pöytäkoneen selaimessa, suosituksena Chrome. Näyttely ei toimi mobiilissa.

Aimokoulun oppilaat esittävät näyttelyssä taiteen perusopetuksen lopputyönsä. POIKKEUS TILASSA -näyttelyssä lopputyöt nähdään omana kokonaisuutena, jonka teemoissa nousee vahvasti esiin huoli ympäristön tilasta ja kulutuskulttuurin aiheuttamista globaaleista ongelmista. Vahvoista teemoista huolimatta lopputyönäyttelyn teokset puhuttelevat katsojaa hienovaraisesti ja teoksien yhteydessä voi tutustua prosesseja kuvaaviin portfolioihin.

Virtuaalisessa Engelin museorakennuksessa katsoja voi kokea pelillisenä ympäristönä vuorotellen kahta eri näyttelykokonaisuutta. POIKKEUS TILASSA 3D-näyttelyssä on esillä myös tämän poikkeuksellisen kevään etäpedagogiikkaa: tehtäviä, keskusteluja, prosesseja ja oppilaiden kodeissa syntynyttä taidetta.

Aimokoulun etäopetuksessa syntyneissä teoksissa on harjoiteltu käsityön- ja kuvataiteen tekniikoita myös perheitä osallistaen. Kaikkien tehtävien ensisijainen tavoite on ollut tukea visuaalisten ilmiöiden oppimista, mutta ne on tarkoitettu myös lasten ja perheiden iloksi. Näyttely kertoo siitä, miten poikkeustilanne on vaikuttanut opetuksen ja teosten muotoihin ja sisältöihin.

Lopputyöt:

Fanny Dahlgrenin ja Henna Hakalan sekatekniikalla toteutettu työ Loputon puutarha käsittelee roskaamista ja maailman kuormittamista.

Hulda Havian lopputyön Kulutusjuhlaa akryylimaalauksien aiheet käsittelevät maailmassa vallitsevaa epätasa-arvoa sekä ristiriitaa ylenpalttisen kulutuksen ja köyhyyden välillä.

Viivia Pohjavuoren teos Kaktus on akryylimaalaus, josta hän sanoo: ”Maalaukseni on yksityiskohdilla pelaava kunnianosoitus kaikelle hauskalle, kiinnostavalle ja tärkeälle.”

Oona Uusitalon työ Isatis pohtii tekijänsä suhdetta luontoon.

Elma Väre on tutkinut piirroksissaan vedenalaisia maailmoja. Olipa kerran meri teoskokonaisuudessa Elma tuo esille sen, kuinka merien elämän monimuotoisuus kuihtuu ajan kuluessa ihmisen toimesta, eikä elämää merissä enää pian ole.

Näyttelysuunnittelu:

Tatu Heinämäki, mediataiteilija, tuntiopettaja

Antti Hämäläinen, johtava opettaja

Mervi Suomalainen, kuvataideopettaja

Lopputyöntekijät

3D mallinnos ja toteutus:

Tatu Heinämäki

Avajaiset 22.5. klo 18-19. yhteisöpalvelu Twitch:ssä!

Avajaislähetys löytyy osoitteesta https://www.twitch.tv/aimokoulu

Tervetuloa!