Lasten lauantaina tehdään oma Äitimaan arkisto kuvataiteilija Anni Rapinojan tapaan

Taiteilija Anni Rapinojan teos Äitimaan arkisto pursuaa erilaisia kiinnostavia luonnonaarteita tutkittavaksi! Tällä kertaa lasten lauantaissa tutustutaan arkiston saloihin ja lähdetään pihalle tai lähimetsään etsimään luonnonmateriaaleja ihan omaan arkistoon.

Tutustukaa ensin yhdessä teokseen videoiden ja kuvien kautta ja siirtykää sitten tehtävän pariin.

Anni Rapinoja, Äitimaan arkisto, 2016 – 2018

Anni Rapinoja sai idean Äitimaan arkiston kokoamiseen Huippuvuorilla sijaitsevasta siemenholvista, johon on säilötty maailman tärkeimpien viljelyskasvien siemenet. Anni halusi koota oman arkiston roskakasveista, joiden päältä yleensä kävellään niitä edes huomaamatta.

Äitimaan arkiston esittely
Äitimaan arkiston hyllyillä

Yhdessä pohdittavaa:

  • Mitä kaikkea arkiston hyllyillä näkyi?
  • Millaiset asiat metsässä ovat teidän mielestänne kaikkein hienoimpia?
  • Mitä keräisitte omaan arkistoonne
  • Mistä etsisitte sinne materiaaleja?
  • Miltä metsässä tuoksuu?
  • Millainen fiilis taideteoksen katsomisesta tuli?

Sitten oman arkiston kokoamisen pariin!

Lopuksi voit halutessasi jakaa Lasten lauantain tunnelmia kuvin tai sanoin Hämeenlinnan taidemuseon Facebook-sivulla kommentoimalla Lasten lauantain päivitykseen. Kommentoineet osallistuvat arvontaan, josta löytyy lisätietoa kyseisestä päivityksestä.