Luonnon helmassa – Lasten lauantai

la 21.3. klo 10-16 & 25.4. klo 10-16

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään lasten omaa museopäivää, Lasten lauantaita, joka on touhua täynnä. Koko perheen tapahtumassa tutustutaan Anni Rapinojan Luonnon helmassa -näyttelyyn. Luvassa on ohjattuja taidevartteja ja Luonnon helmassa -työpaja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuvataiteilija Anni Rapinojan (s. 1949) työtovereita ovat metsän eläimet ja kasvit. Taiteilijan teoksissa luonnosta kerätyt hirven- ja jäniksenpapanat, juolukanlehdet, pihlajanmarjat, sammaleet ja naava saavat uuden ja yllätyksellisen muodon. Taiteessaan Rapinoja pureutuu ihmisen ja luonnon suhteeseen ja kantaa huolta luonnon monimuotoisuudesta, ilmastosta, vesistä ja metsistä. Lasten lauantaina näyttelyssä on lapsiyleisölle suunnattuja taidevartteja klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti Anni Rapinojan taiteeseen.

Lasten lauantain Luonnon helmassa -työpajassa klo 10-16 käsitellään luontoon liittyviä aiheita.

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakko-ilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy. Taidemuseon tapahtuma on osa hämeenlinnalaisten kulttuurilaitosten Lasten lauantai -tapahtumasarjaa, joka tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena viikonloppuna.

Lasten lauantai Hämeenlinnan taidemuseossa – tervetuloa!