Lasten lauantai Kalle Carlstedtin näyttelyssä

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään la 8.2.2020 lasten omaa museopäivää, Lasten lauantaita, joka on touhua täynnä. Koko perheen tapahtumassa tutustutaan Kalle Carlstedtin grafiikan näyttelyyn. Luvassa on ohjattuja taidevartteja ja nonstop-työpajoja, jossa harjoitellaan oman grafiikan vedoksen tekoa. Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 10‒16.

Kalle Carlstedt (1891–1952) oli taidokas taidegraafikko. Taidemuseon näyttelyssä tutustutaan taidegrafiikan uranuurtajana tunnetun Carlstedtin monipuoliseen tuotantoon. Sääksmäellä asuneen taiteilijan aiheet liittyivät usein kotiseudun luontoon ja maisemaan. Lasten lauantaina näyttelyssä on lapsiyleisölle suunnattuja taidevartteja klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti Kalle Carlstedtin taiteeseen.

Lasten lauantain työpajassa lapsista kuoriutuu oikeita graafikoita! Onnen lintu on yksi Kalle Carlstedtin tunnetuimmista teoksista. Grafiikanpajassa klo 10-16 lapset pääsevät kokeilemaan oman Onnen lintu -grafiikanvedoksen tekoa.

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakko-ilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy. Taidemuseon tapahtuma on osa hämeenlinnalaisten kulttuurilaitosten Lasten lauantai -tapahtumasarjaa, joka tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena viikonloppuna.

Onnen lintu -työpaja Kalle Carlstedtin näyttelyssä
Onnen lintu III, 1936-1942, väripuupiirros, 14,5 x 10 cm, Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Hämeenlinnan taidemuseo, Reima Määttänen
Kalle Carlstedt, Onnen lintu, Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Reima Määttänen